7. Rally Jahorina - Reportaža BHT1

19.11.2013 u 14:00

Svečani start Rallya održan je na trgu ispred BBI Centra u centru Sarajeva uz prisustvo velikog broja ljubitelja autosporta, a sve brzinske ispite pratilo je neočekivano mnogo gledalaca, koji su na kraju drugog takmičarskog dana jos jednom imali priliku pozdraviti sve učesnike ove manifestacije prilikom uručenja priznanja najboljima.

lnače, prvi Rally Jahorina održan je davne 1969. godine, a organizator ovogodišnjeg Rallya se pobrinuo da se najvažnija dešavanja odvijaju na istim lokacijama u gradu i oko grada gdje je organizirano i to prvo takmičenje (BBI Centar, Trebević, Jahorina).

I na kraju o pobjednicima. U generalnom plasmanu najbolji su bili Zakir Oković i Želimir Osenk u vozilu Mitsubishi Lancer Evo X. Drugo mjesto zauzeli su Muhamed i Dženana Švrakić (Citroen C2R2) ispred Šefika Pehlića i Hasana Ljubijankića (Subaru lmprezaSTI). Pobjednici Prve divizije su Oković-Osenk, Druge divizije Švrakić-Švrakić, dok su u Trećoj diviziji trijumfovali Azer Kurtović i Elvir Zubović u vozilu Renault Clio Sport 2,0 ispred Gorana Dojčinovića i Dejana Vujasina (Peogot 106 GTI).

Autor: Miro Gerh