Akcija punjenja klime u TRIAB DOO

22.06.2018 u 19:25

Adekvatna priprema za ljeto

Topliji dani već su nam tu. Uskoro počinje i sezona godišnjih odmora. Mnogi od vas će na željenu destinaciju otputovati svojim limenim ljubimcem. Kako spremate sebe za odmor, tako bi trebali spremiti i vaš auto kako bi putovanje bilo prije svega sigurno, ali i ugodno.

Niko ne voli nesnošljive vrućine i spas traži u upotrebi klime. Auto klima je sastavni dio opreme na novim generacijama automobila. Svaki klima uređaj je potrebno održavati i time znatno produžiti njegov radni vijek. Redovnim održavanjem auto klime omogućava se ispravan rad, što podrazumijeva prije svega čist i svjež vazduh u kabini, otklanjanje neprijatnih mirisa, nikotina i bakterija. Stručnjaci preporučuju da barem jednom godišnje prekontrolišete klima uređaj u vašem automobilu.

Freon je smjesa gasa i ulja, koji se nalazi u sistemu pod određenim pritiskom. Dopunjavanje klima je rizično, pogotovo kada se takav posao prepusti nestručnim majstorima. Često se vrši dopunjavanje neodgovarajućim uljima, čak i freonima koji nisu predviđeni za autoklime. Naime, pogrešno je što se u nekim servisima dopunjuje samo gas, a potrebno je da se ispoštuje propisani odnos ulje - gas.

Da biste vi i vaša porodica bili sigurni, punjnenje klime trebate povjeriti stručnim osobama i provjerenim servisima. TRIAB DOO napravio je akciju punjenja klime za samo 24,90KM. Iz kompanije TRIAB DOO garantuju da se za punjenje koristi isključivo najkvalitetniji freon koji ne škodi nikome, a neće naštetiti ni klima uređaju.

Dodatne informacije možete pronaći na njihovom zvaničnom sajtu.

Autor: Redakcija