Alfa Romeo Giulia je među finalistima nagrade World Car of the Year 2018

26.01.2018 u 12:07

Alfa Romeo Giulia mogla bi dodati titulu World Car of the Year svojoj zbirci

Alfa Romeo Giulia slavna je limuzina D segmenta automobila talijanskog proizvođača u vlasništvu Fiat Chrysler Automobiles grupacije. Sljedeći izazov je osvajanje titule World Car of the Year 2018, gdje je jedan od 10 finalista. Nagrada će biti dodijeljena 28. marta tokom New York Motor Showa. Odlučuje vijeće od 82 člana iz cijelog svijeta, a čine ga stručnjaci i vrsni poznavatelji automobila i automobilske industrije.

Prošle godine je nagradu World Car of the Year osvojio Jaguar F-Pace, a ove godine jedan je od glavnih favorita Alfa Romeo Giulia. Već je to ko zna koji put da svijet automobila daje priznanje automobilu koji je ucrtao put Alfa Romeu za novi početak. Tom uspjehu doprinosi i Stelvio, prvi SUV u historiji Alfa Romea.

Baš su ta dva automobila omogućila marki iz FCA obitelji da ponovo zasija u automobilskoj industriji. Uz Alfa Romeo Giuliu još je 9 finalista bez milosti: Volkswagen T-Roc, Volvo XC60, BMW X3, Kia Stinger, Land Rover Discovery, Mazda CX-5, Nissan Leaf, Range Rover Velar i Toyota Camry. Napominjemo da je Giulia Quadrifoglio među finalistima za titulu World Performance Car.

Autor: Redakcija