Alfa Romeo sprema Coupe izvedbu Giulie

05.12.2017 u 14:41

Nove glasine o budućem i željno iščekivanom modelu Alfa Romeo Giulia Coupe dolaze od Motor.es i njihovih talijanskih izvora.

Španski portal Motor.es objavio je grafički prikaz nove Giulie s coupe karoserijom, a uz to i neke glasine iz “talijanskih izvora”. Prema španskom portalu, novi Alfa Romeo Giulia Coupe biće predstavljen prije 2020. godine zbog potražnje na tržištu SAD-a i zbog očuvanja tradicije.

Nije poznato da li će se novi model zvati Giulia Sprint GT kao slavni prethodnik. Prema talijnskom izvoru Motor.es, coupe verzija već je u fazi testiranja, čak su i neke špijunske fotografije osvanule na internetu. Automobil bi mogao biti predstavljen na sljedećem sajmu u Ženevi, u martu 2018. godine i to kao koncept.

Serijski model mogao bi debitovati godinu kasnije, tokom 2019. Prvi rival bio bi BMW serije 4 koji, uz coupe izvedbu, nudi i izvedbu s petora vrata, kabrio i Gran Coupe. Alfa Romeo Giulia Sprint GT biće dostupna sa stražnjim pogonom, ali i pogonom na sva četiri točka (Q4). Uz Giuliu i Stelvio, proizvodit će se u pogonu Cassino u Italiji. Što se tiče motora, tu su 2.0 turbobenzinci sa 200ks i 280ks, kao i 2.2 turbodizelaši sa 180ks i 210ks. Vrh ponude predstavljao bi Quadrifoglio sa 2,9 V6 biturbo motorom sa 510ks.

Autor: Redakcija