Aprilia RSV4 Factory ABS najbolja na testu

19.08.2013 u 12:45

2013. godina je za Apriliju počela na najbolji mogući način način: RSV4 Superbajk verzija, koja je 2010. i 2012. godine donijela titulu svetskog šampiona, dominira pomenutim šampionatom. Nakon tri runde, Aprilia je na prvom mjestu sa znatnom prednošću u odnosu na BMW, Kawasaki, Hondu, Suzuki i Ducati.

U međuvremenu, RSV4 Factory ABS, na kojoj je i zasnovana Superbajk verzija, ostvarila je najbolji rezultat na uporednom testu "street sport" motocikala od 1000 kubika, koji je organizovao magazin "Motociklizmo". Ovo je samo potrvrda prošlogodišnje velike pobjede na istom testu, uz takođe ostvarena prva mjesta na drugim testovima organizovanih od strane vodećih medija.

" Veoma je lako zaljubiti se u ovaj motocikl " završava svoj test "Motociklizmo", uz izuzetno pozitivne reakcije čitalaca, koji su se samo pridružili pohvalama koje su na račun novog motocikla imali probni vozači. Ovogodišnji test je održan na dvjema stazama različitih karakteristika - San Martino del Lago (u Kremoni), dugačkoj 3450 metara i na Mizanu, dugačkom 4226 metara.

Cilj je bio vidjeti sposobnosti motocikala za prilagođavanjem. Na testu su učestvovali najbolji predstavnici svoje kategorije u pogledu performansi i tehnologije. Riječ je o četiri motocikla, sa cijenom većom od 20.000 eura, a to su: Aprilia RSV4 Factory ABS, BMW Hp4, Ducati 1199 Panigale R i MV Agusta F4RR, svi u standardnoj konfiguraciji i sa Prelli Diablo Supercorsa SC2 gumama. Ilario Dionizi, test vozač Aprilije, ostvario je najbolje vrijeme na obje staze, 1:28.90 na San Martino del Lagu, što je gotovo jednu sekundi bolje od vremena BMW-ovog Hp4, dok je na Mizanu ostvario rezultat od 1:42.73.

30-godišnji Italijan, dvostruki šampion kategorije Supersport, nakon trke je izjavio da je motocikl, koji u verziji za 2013. donosi 184 KS, bio izuzetno brz, a naročito u krivinama. Ono po čemu se izdvaja ovaj motocikl jesu izvanredne karakteristike šasije i motora, elektronskih sistema, odlična ravnoteža, čine fantastičnu cjelinu koja se izdvaja od svoje konkurencije.


Izvor: http://www.moto-berza.com/