Auto Show Brčko 2017

17.08.2017 u 20:25

Auto Media Group i Auto 4x4 Club organiziraju AUTO SHOW koji će, u sklopu akcije „Sigurnost na cestama u Bosni i Hercegovini“ koju realiziramo u suradnji sa Ministarstvom komunikacija i transporta Bosne i Hercegovine, biti održan od 24. do 26.8.2017. godine na Trgu mladih u Brčkom.

AUTO SHOW biti će organiziran u okviru “Akcije za sigurnost na cestama” koju sprovodi Svjetska automobilistička organizacija (FIA) na osnovu Rezolucije Ujedinjenih nacija A/RES/64/255 od 10. maja 2010. godine, koja utvrđuje dokument UN - Deceniju akcije za sigurnost u saobraćaju na cestama 2011. - 2020. godine.

Na ovoj manifestaciji bila bi izložena trkaća vozila, old timeri, nova vozila, bolidi Formule 1 i kartinzi za najmlađu populaciju, karting na električni pogon, vozila i oprema saobraćajne policije, te radari i ostala prateća oprema za kontrolu saobraćaja. Ućešće će uzeti i IPA (Internacionalna policijska asocijacija) sa svojim programom zaštite najmlađih učesnika u saobraćaju i druga udruženja čije su aktivnosti vezane za sigurnost u saobraćaju.

Za mališane će na pomenutoj lokaciji biti napravljen i mali poligon gdje će im se, u sklopu susreta sa neobičnim vozilima, dijeliti i brošure te edukativne bojanke sa korisnim informacijama o bezbjednosti u saobraćaju.

U sklopu ove manifestacije biti će održane i Karting utrka (26.8.) - Poligon AMD Brčko, te Auto Slalom utrka (27.8.) u Luci Brčko, koje se boduju za Šampionat Bosne i Hercegovine.

Autor: Redakcija