Auto Show Zenica 2018.

01.06.2018 u 12:58

Auto Media Group i Auto 4x4 Club organiziraju AUTO SHOW koji će, u sklopu akcije „Sigurnost na cestama u Bosni i Hercegovini“ koju realizira sa Ministarstvom komunikacija i transporta Bosne i Hercegovine, biti održan od 7. do 9.6.2018. godine na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici.

AUTO SHOW biti će organiziran u okviru “Akcije za sigurnost na cestama” koju sprovodi Svjetska automobilistička organizacija (FIA) na osnovu Rezolucije Ujedinjenih nacija A/RES/64/255 od 10. maja 2010. godine, koja utvrđuje dokument UN - Deceniju akcije za sigurnost u saobraćaju na cestama 2011. - 2020. godine.

Na Trgu Alije Izetbegovića bila bi izložena nova vozila, old timeri, trkaća vozila, bolidi Formule 1 i kartinzi za najmlađu populaciju, vozila i oprema saobraćajne policije i BIHAMK-a, te radari i ostala prateća oprema za kontrolu saobraćaja. Ućešće će uzeti i IPA (Internacionalna policijska asocijacija) sa svojim programom zaštite najmlađih učesnika u saobraćaju i druga udruženja čije su aktivnosti vezane za sigurnost u saobraćaju.

Ove godine predviđene su i testne vožnje za potencijalne kupce.

Autor: Redakcija