Bosanskohercegovačka premijera novog Audija A8

09.03.2018 u 22:17

U organizaciji Audi BH, održana je bosanskohercegovačka premijera četvrte generacije modela Audi A8. Svoju svjetsku premijeru je ovaj model koji predstavlja avangardu luksuzne klase automobila, doživio je u junu 2017. godine na spektakularnoj premijeri u Barceloni, Španija.

"Danas imamo zadovoljstvo predstaviti četvrtu generaciju modela A8. Novi Audi A8 je bez sumnje tehnološki najinovativnije vozilo trenutno u svijetu. Nova generacija donosi pregršt nove tehnologije koje do sada nisu viđene u svijetu automobila, a sa svojim dizajnom i luksuznom unutrašnjošću vjerujem da nikoga neće ostaviti ravnodušnim.", rekao je Dino Bratović, menadžer brenda Audi ispred firme Porsche BH.

"Mnogo je toga što ovaj model čini avangardnim. Novi A8 je prvi serijski proizvedeni automobil koji je razvijen za autonomni način vožnje. A8 donosi tehnologiju autonomne vožnje treće razine te može uz pomoć kamere, radarskih, ultrazvučnih i laserskih senzora voziti potpuno samostalno pri brzinama do 60 km/h, sam potražiti mjesto u garaži ili parking na cesti. Ovo je prvi auto na svijetu koji je unaprijed razvijen za tehnologije samostalne vožnje, a Audi ih planira kroz godine unaprijeđivati sve do razine samostalne vožnje u svim uvjetima, pa i pri visokim brzinama na autocestama. U pogledu luksuza apsolutna novost je stražnje sjedalo koje uz klasičnu masažu nudi i funkciju grijanja te masaže stopala. A8 donosi i potpuno novi sistem upravljanja multimedijom putem dva zaslona osjetljivih na dodir koji simuliraju prave tipke uz zvuk i osjet "klika".", dodaje Damir Kulo, produkt trener/ produkt menadžer Audi BH.

Sve ono što ovaj model čini jedinstvenim može se pronaći na web stranici brenda: www.audi.ba. Novi model je na bh.tržištu dostupan od 150.602,50 KM bez PDV-a (model 3.0 TDI Quattro Tiptronik 286 KS).

Izvor: