Citroën otkriva novi SUV C5 Aircross proizveden u Evropi

25.05.2018 u 20:54

Iznimno svestran SUV sa jedinstvenim karakterom za udobno putovanje

Citroën danas otkriva europsku izvedbu novog SUV C5 Aircross i time nastavlja svoju međunarodnu SUV ofenzivu. Nova perjanica Marke, ovaj SUV nove generacije usklađena je s posljednjim modelima Citroën. Inspiriran je očekivanjima kupaca, ima jedinstven i afirmativan karakter te nudi jedinstvenu ponudu personalizacije sa 30 vanjskih kombinacija. Predvodnik programa Citroën Advanced Comfort®, novi SUV C5 Aircross je najsvestraniji i najudobniji SUV u svom segmentu. Opremljen ovjesom s progresivnim hidrauličnim graničnicima® i sjedalima Advanced Comfort, predlaže novo iskustvo u vozilu tipičnom Citroën. Ima jedinstvenu modularnost sa 3 individualna, klizna i preklopiva sjedala te prtljažnikom Best in Class od 580 l do 720 l. Moderan i high-tech, nudi 20 sustava za pomoć u vožnji uključujući Highway Driver Assist, sustav za autonomnu vožnju od 2. razine opremljenosti ili Grip Control s funkcijom Hill Assist Descent za odlazak izvan utabanih staza, kao i 6 tehnologija za povezivost, uključujući bežično punjenje pametnog telefona. Proizveden u Francuskoj u tvornici Rennes - La Janais, novi SUV C5 Aircross bit će komercijaliziran na hrvatskom tržištu početkom 2019. godine. Bit će prvo vozilo Citroën koje će imati izvedbu Plug-In Hybrid (PHEV) krajem 2019.

Nakon C3 Aircrossa koji je ostvario pravi komercijalni uspjeh sa više od 70 000 prodanih vozila, zatim C5 Aircrossa lansiranog u Kini i već prodanog u 35 000 primjeraka i na kraju C4 Aircross otkrivenog krajem travnja na Salonu automobila u Pekingu, Citroën nastavlja svoju međunarodnu SUV ofenzivu otkrivajući europsku inačicu C5 Aircross.

Osluškujući očekivanja kupaca koji se ne žele odreći praktičnost radi izgleda, Citroën investira u SUV teritorij, pravi međunarodni fenomen koji predstavlja četvrtinu prodaje diljem svijeta. Marka dodaje naglašenom karakteru siluetu s novim iskustvom boravka u vozilu. Citroën demonstrira svoju sposobnost da potvrdi , pored svog jedinstvenog identiteta, udobnost kao referencu utirući put novoj generaciji SUV-a nadahnutog kupcima.

Novi SUV Citroën C5 Aircross je:

-SUV s jedinstvenim, 100% SUV stilom sa dizajnom karoserije i velikim kotačima, povećanom udaljenošću od tla i bočnom zaštitom, 100% Citroën svojim dizajnom, odlučnim karakterom, monolitnom siluetom, grafičkim elementima i velikom ponudom personalizacije.

-Najudobniji i najmodularniji SUV u segmentu, nositelj programa Citroën Advanced Comfort®, s ovjesom sa progresivim hidrauličnih graničnicima® i sjedalima Advanced Comfort, 3 stražnja sjedala neovisna, klizna, preklopiva i s nagibom te obujmom prtljažnika Best in Class.

-SUV Nove Generacije, moderan i high-tech, s 20 sustava za pomoć u vožnji među kojima je i Highway Driver Assist koji predstavlja pravi iskorak prema autonomnom vozilu, kao i 6 tehnologija za povezivost.

Autor: Redakcija