Dvije nagrade za Škodu u izboru "Auto, Motor und Sport" magazina

26.01.2018 u 14:16

Češki brend iz godine u godinu kupi brojne nagrade

Škoda Octavia i Škoda Karoq pobjednici su izbora "Best Cars 2018" u organizaciji njemačkog automagazina Auto, Motor und Sport. U izboru je učestovovalo više od 117.000 čitalaca magazina, a oba modela ponijela su titule najboljih u svojim kategorijama. Škoda Octavia je najbolji strani kompaktni automobil. Octaviji je to već peta uzastopna titula, a ove godine je odnijela pobjedu sa 18,6% glasova. Drugi nagrađeni model, Karoq, debitovao je u izboru i upisao pobjedu sa 16,5% osvojenih glasova. Škoda Karoq je ponijela titulu za najbolji strani kompaktni SUV.

"Biti izabran od strane čitalaca Auto, Motor und Sport magazina je za nas velika čast. Ljudi koji su donijeli ovu odluku su zapravo oni za koje stvaramo naše automobile. Škoda Karoq osvaja tržište svojim unikatnim karakteristikama i svojim identitetom. Sada znamo da je put kojim kompanija ide i uvođenje SUV modela u našu ponudu prava stvar. Takođe, peta titula u nizu za našu ikonu, Octaviu, siguran je pokazatelj da je model pun pogodak i da ima široku publiku.", rekao je Bernhard Maier, direktor Škode.

"Octavia nudi pregršt prostora, funkcionalnost i moderne tehnologije. Zahvaljujući Škoda Connect aplikaciji, putnici u Octaviji su uvijek online. Osim modernih tehnologija, i dalje njegujemo i one "stare" kvalitete koji su uvijek cijenjeni, a to su naši motori. Paleta motora broji 11 agregata, šest TSI benzinaca, četiri TDI dizelaša i jedan motor na CNG. Takođe, ponosni smo i na našu sportsku izvedbu Octavije, najjači model u historiji kompanije - Škoda Octavia RS 245.", zaključio je Maier.

Autor: Redakcija