Hamann Nervudo predstavljen u Frankfurtu

18.09.2013 u 01:02

Hamann Nervudo je još jedna modifikovana verzija Lamborghinijevog Aventadora od strane njemačke tuning kuće Hamann Motorsport predstavljen na 65. Sajmu automobila u Frankfurtu.

Svoje metalik narandžasto čudovište nazvali su Hamann Nervudo koji dolazi u paketu sa dodatnih 60 KS i 45 Nm obrtnog momenta, i sada raspolaže sa 760 KS i 735 Nm obrtnog momenta. Druga velika mehanička promjena je novi specijalni izduvni sistem sa trkaćom varijantom koja stvara efekat izbacivača plamena, kao i zadnji karbonski difuzor zraka.

Što se optičkog tuninga tiče, Nervudo je dobio novi prednji odbojnik, dvodijelni prednji spojler izgrađen od karbonskih vlakana kako bi poboljšao hlađenje kočnica i aerodinamičke obloge bočnih pragova, dok je zadnji dio obilježen sa drugačijim poklopcem motora koji se može dobiti sa karbonskim ili staklenim ventilacionim otvorima koji omogućavaju pogled na motor iznutra i novi veliki zadnji spojler i usisnik zraka na krovu automobila.

Također, tu su i nove felge, 9 x 20 inča naprijed, 13 x 21 inča nazad opremljene Pirellijevim gumama visokih performansi dimenzija 255/30/ZR20 i 355/25/ZR21 nazad.