Hyundai Santa Fe snimljen na Nürburgringu

09.11.2017 u 17:26

Nova generacija Hyundaijevog terenca je snimljena na njemačkoj stazi Nürburgring na intenzivnim testiranjima

Hyundai je kompanija koja bilježi sve veći rast i razvoj, a njihov udio na tržištu je takođe u rastu. Širenje ponude svojih vozila je jedan od ključnih segmenata u Hyundaijevoj tržišnoj slagalici. Nakon modela Kona koji je među posljednjim predstavljenim modelima, Hyundai sprema novi Santa Fe. Facelift aktuelne generacije izašao je prošle godine, ali čelnici Hyundaija užurbano rade na nasljedniku.

Kamuflirani Santa Fe je već u junu primjećen na Nürburgringu, a testovi su se nastavili i tokom prethodnim danima. Detalj koji je izazvao dosta pažnje su sportska Recaro sjedišta što je pokrenulo brojne polemike u medijima. Nakon sportske izvedbe i30 sa oznakom N, Hyundai je ostavio prostor za razmišljanje o tome kako će i Santa Fe dobiti svoju sportsku verziju. Sudeći i po načinu vožnje na zavojitoj njemačkoj stazi, južnokorejski brend sigurno radi na performantim nadogradnjama za svoj model.

Iako su se iz Hyundaija potrudili da što bolje prikriju linije i kamufliraju model u potpunosti, nemoguće je ne primjetiti da će novi Santa Fe imati veoma sličnu prednju svjetlosnu grupu kao i model Kona, a velika maska hladnjaka je još jedna od sličnosti ova dva modela. Već je poznato da će Hyundai ponuditi i veći Santa Fe koji će posjedovati osam sjedišta. Kako ne bi dolazilo do konfuzije, očekuje se da taj model dobije i novi naziv pa bi tako jasno razdvojili standardni Santa Fe sa pet sjedišta i njegovu uvećanu verziju.

Nažalost, u ovom trenutku ne postoje nikakve zvanične informacije o tome koje će opcije pogonskih jedinica ponuditi Hyundai svojim klijentima. Očekuje se da novi Santa Fe bude u opticaju i sa pogonom na sva četiri točka kao i sa isključivo prednjim pogonom. Dolazak nove generacije Santa Fea se očekuje 2019. godine.

Autor: Redakcija