Kamper budućnosti - Koncept Marco Polo iz Mercedes-Benza

26.08.2018 u 08:49

Mercedesov koncept Marco Polo kreira jasnu viziju kako bi kampovanje trebalo izgledati u budućnosti

Mercedes-Benz Koncept Marco Polo pokazuje u kojem smjeru ide proizvodnja vozila za kampovanje. Uz poboljšanu glasovnu kontrolu unutar samog vozila, vozilo važi za trendsetera zahvaljujući konceptu inteligentne kontrole putem displeja. Koncept Marco Polo je istinski kamper budućnosti.

Inovativna tehnologija susreće stilski dizajn

Rukovanje pomoću glasovnih komandi upareno sa aplikacijama na pametnim telefonima je nešto što ne srećemo u konvencionalnim kamperima. Inovativnost i automatizacija igraju sve važniju ulogu u autoindustriji, a iz Mercedesa to žele prenijeti i na segment kampera jer se "mobilne" kuće susreću sa sve većim izazovima. Sa ovim konceptom, iz Mercedesa pokazuju kako bi kamperi trebali izgledati u budućnosti. Iako to nije bio slučaj do sada jer su prozivođači sve podredili funkcionalnosti na štetu estetike, Mercedesovi dizajneri su uspjeli da spoje stil, funkcionalnost i inovativnost. Širok dijapazon novih high-tech dodataka će biti integrisano u jedan cjelovit sistem koncepta Marco Polo.

Konektujte se sa vašom mobilnom kućom pomoću izvrsnih dodataka

Ovaj kompaktni kamper posjeduje inovativne pakete opreme koji postavljaju nove standarde kada je u pitanju povezivost mobilnih kuća. Uz glasovnu kontrolu, svim funkcijama možete upravljati i preko svog pametnog telefona ili infotainment sistema. Za sve ovo je zaslužan kontrolni sistem Mercedes-Benz Advanced Control (MBAC).

Doživjeti Koncept Marco Polo

Glasovne komande su futuristički vrhunac ovog koncepta. Uz ključne riječi „Hej Mercedes“, automobil može izvršiti čitav niz operacija po vašoj želji. Tako na ključne riječi, vozilo može podići ili spustiti krov, zadnja klupa se pretvara u udobno mjesto za spavanje, moguće je i raširiti tendu pričvršćenu na krovu i odabrati jedan od scenarija osvjetljenja, a povrh svega možete i kontrolisati nivo vode u spremniku. Još jedan revolucionaran detalj dolazi uz ovaj koncept. Automatsko zatamnjivanje stakala. Tečni kristali integrisani u stakla bočnih prozora osiguravaju željeni procenat zatamnjenja i sprečavaju prolazak viška svjetlosti. Naravno, i ovu funkciju kontrolišete pomoću glasa, aplikacije ili infotainment sistema.

Apsolutna svestranost

Sa svim svojim značajkama, inovativnom tehnologijom i bogatom opremom, Koncept Marco Polo je vaš savršen partner za sve vaše aktivnosti na otvorenom. Zahvaljujući veoma naprednom ovjesu, vozilo je i solidan offroader jer amortizeri podnose hod do 12 centimetara od baznog položaja. Veoma bitan akcenat stavljen je na nezavisnost gdje god se nalazili. Zahvaljujući posebno integrisanom nosaču za bicikle, bez napora možete da prevezete vaš bicikl na odredište. Takođe, električni bicikli se veoma lako i brzo pune zahvaljujući integrisanom solarnom modulu koji može isporučiti 400 W.

Ovaj koncept će biti izložen na sajmu kampera u Dizeldorfu od 25.8. do 2.9. ove godine.


Autor: Redakcija