Mercedes prikazao unutrašnjost nove G klase

13.12.2017 u 16:26

Mercedes je objavio fotografije unutrašnjosti nove generacije svog legendarnog terenca

Njemački proizvođač nastavlja da dizajn budućih modela otkriva postepeno i da najprije prikaže enterijer vozila. Pošto je u novembru objavio fotografije sljedeće generacije kompaktne A klase, sada nam je omogućio da zavirimo u kabinu nove G klase, koja će svjetsku premijeru imati na sajmu automobila u Detroitu, u januaru 2018. Unutrašnjost nasljednika aktuelnog modela značajno je modernizovana i izgleda luksuznije nego prije. Pažnju najpijre privlače novi volan i dva velika digitalna displeja, koja zauzimaju veći dio komandne table.

Ekran koji se nalazi lijevo, ispred vozača, mijenja analognu instrument tablu, dok centralni displej pripada multimedijalnom sistemu. Istu konfiguraciju nedavno smo vidjeli na novom Mercedesu CLS, ali i na fotografijama enterijera sljedeće generacije A klase, pa je očigledno da proizvođač ovo rješenje postepeno uvodi u cijelu gamu modela. Dva ekrana od 12,3 inča koja su prikazana na fotografijama, i koja ovako spojena pružaju utisak jedinstvenog širokog displeja, dostupna su u skupljim opcijama, dok će standardna verzija G klase i dalje imati analognu instrument tablu, uz neizbježni ekran multimedije.

Mercedes se potrudio da enterijer, barem u bogatije opremljenim varijantama vozila, izgleda luksuznije i da bude komforniji, pa je na raspolaganju niz sadržaja i funkcija koji će vožnju učiniti prijatnijom, kao što su grijana sedišta, audio sistem sa 7 zvučnika, novi pretinci za odlaganje sitnica, ambijentalno osvjetljenje… Među doplatnim opcijama je premijum surround zvučni sistem Burmester sa 16 zvučnika, kao i Active Multicontour Seat paket koji osim grijanja sjedišta nudi i funkcije hlađenja i masaže. Na raspolaganju je i nekoliko opcija kožnih presvlaka, u raznim nijansama, uključujući i opciju sa Nappa kožom. Uprkos modernizaciji, enterijer i dalje ima onaj klasičan dizajn koji karakteriše G klasu, a masivna ručica ispred suvozačevog mjesta nedvosmisleno pokazuje da se nalazite u pravom terencu.

Mercedes je najavio da će nova G klasa imati prostraniju kabinu u odnosu na prethodnika, pa će putnici imati više prostora za koljena, kao i u nivou ramena. Najznačajnija novina u tom smislu je da će oni koji sjede pozadi imati čak 150 mm više prostora za noge. Više tehničkih detalja, specifikacije i podaci o motorizaciji Mercedesa G klase, kao i fotografije spoljašnjosti, biće dostupni uoči premijere zakazane za početak 2018.

Autor: Redakcija