Napravljen u Evropi, predstavljen u BiH, nova KIA Ceed

12.03.2019 u 21:39

Sportski izgled novog Ceeda i Ceeda Sportswagon KIA Ceed predstavljen je bosanskohercegovačkoj publici

Dizajniran, razvijen i napravljen u Evropi – u svojoj trećoj generaciji sa zrelijim i sportskim izgledom, novim inovativnim tehnologijama i dinamičnijom vožnjom jača Kijinu prisutnost u segmentu C

Promijenjeno ime: cee’d je postao Ceed Od početka proizvodnje prve generacije cee’da u decembru 2006. u slovačkoj fabrici do danas proizveli su ih više od 1,3 miliona. Blago promijenjeno ime – cee’d je postao Ceed – učvršćuje njegovo porijeklo vozila iz Evropske zajednice i s evropskim dizajnom (Community of Europe, with European Design). U razdoblju od 2012. do danas proizvedeno je više od 640.000 cee'dova druge generacije. Od novog Ceeda u Kiji očekuju da će imati još veći udio u njihovoj prodaji u Evropi. Napravljen u Slovačkoj – sa 7-godišnjom garancijom (do 150.000 km) Kao i prethodnici i novi model je dizajniran i razvijen u Frankfurtu, u Kijinom centru dizajna, razvoja proizvoda, istraživanja i razvoja. Ceed se proizvodi u fabrici u Žilini (Slovačka), gdje proizvode i modele Sportage i Venga.

„Novi Ceed nudi savremen, prepoznatljiv dizajn, nešto što je bilo ključno za ovaj model od samog početka. Nove napredne tehnologije učinile su novog Ceeda još udobnijim, praktičnijim i sigurnijim. Pored toga novajlija je dobio i nove motore i evropskim vozačima prilagođene podvozje i upravljivost, što omogućava dinamičniju vožnju s više užitka. Tu je i Kijina 7-godišnja garancija, koja pruža nenadmašivu garanciju, a kupcima potvrđuje kvalitet njihovog vozila.”

Autor: Redakcija