Novi BMW serije 4 Coupe

13.09.2013 u 17:20

Novi BMW serije 4 Coupe označava potpuno novi početak, sasvim novo, posebno poglavlje u Coupe eri kod BMW-a. Predstavljen je kao četvrta generacija BMW-ovog sportskog Coupea srednje veličine, novi BMW serije 4 Coupe utjelovljuje samu esenciju visoke estetičnosti i dinamičnosti u premium segmentu.

Njegova stilska izvedba u punom smislu riječi znači snažan dojam prisutnosti na cesti, dinamičnost i izvanredne vozne osobine namijenjene čistom zadovoljstvu u vožnji. BMW serije 4 Coupe odlikuje se kvalitetno izbalansiranim proporcijama u ovom završnom poglavlju uspješne priče o razvoju. Broj „4“ u njegovom imenu označava tako početak jedne sasvim nove ere jedinstvenog dizajna, ali i vrlo jasno izražene tehničke diferencijacije ovog modela u odnosu na bliske „rođake“ iz BMW serije 3 linije. Takvu je razliku moguće zamjetiti već uočavanjem novih premium stavki opreme kao što su LED prednja svjetla koja su raspoloživa kao dodatna oprema.


Novi BMW serije 4 već je na prvi pogled vidljivo veći, širi i duljeg međuosovinskog razmaka u odnosu na prethodnika, BMW serije 3 Coupe. Njegova dinamično naglašena coupeovska silueta prianja znatno niže i pouzdanije u odnosu na podlogu. Sve to, zajedno sa tipičnim BMW-ovim kratkim prevjesnima, dugim poklopcem motora i kompaktnim putničkim prostorom, osigurava BMW-u serije 4 Coupe izvrstan balans. Prednji dio vozila i nadalje odlikuju karakteristični BMW-ovi detalji koji jamče dinamičnost izgleda ovog modela kao što su na primjer prednje rešetke u obliku bubrega, dvostruka kružna prednja svjetla i veliki usisnici zraka. Novost kod BMW-a serije 4 Coupe je i Air Breather, aerodinamički element pozicioniran iza prednjeg blatobrana, a koji smanjuje aerodinamički otpor u području oko kotača.
Interijer BMW-a serije 4 Coupe predstavlja skladno stilsko ujedinjavanje sportskog duha i ekskluzivnosti. Sve su kontrolne funkcije položene na način da u svakom trenutku ergonomički odgovaraju potrebama vozača i daju im optimalan pristup funkciji koja je u određenom trenutku potrebna. Ovaj model jednostavno jamči impresivnu voznu dinamičnost i vrhunsku upravljivost. BMW-ovi inženjeri su ostvarili zaista ključna poboljšanja u područjima kao što su primjerice preciznost, pouzdanost i upravljivost.

Od trenutka predstavljanja na tržištu, ovaj sportski BMW-ov model biti će raspoloživ sa sljedećim izvedbama vrhunskih motora: redni šest cilindrični benzinski motor u modelu BMW 435i Coupe, četverocilindrični benzinski motor u modelu BMW 428i Coupe i četverocilindrični dieselski motor u modelu BMW 420d Coupe. Svi navedeni motori koristit će najnoviju BMW TwinPower Turbo tehnologiju i pokrivati zaista širok spektar snage od 135 kW/184 KS pa sve do impresivnih 225 kW/306 KS.
Vrhunska BMW-ova tehnologija u svakom pogledu dodatno obogaćuje ovaj model. Potrebno je spomenuti sustav BMW EfficientDynamic koji jamči uštedu goriva i nižu emisiju CO2, zatim Auto Start Stop funkcija, Brake Energy Regeneration, Optimum Shift Indicator, Proactive Driving Assistant, BMW ConnectedDrive i dr. Sve je jednostavno podređeno vrhunskoj sigurnosti i čistom zadovoljstvu u vožnji.

Već početkom oktobra moći će se isporučiti i prvi primjerci u BiH.