Novi Peugeot 2008

02.07.2019 u 09:58

Svojim snažnim i prepoznatljivim stilskim dizajnom, novi SUV PEUGEOT 2008 je pravo isklesano umjetničko djelo i predmet požude.

Njime ćemo ostvariti naše ambicije i početi pisati novu stranicu u historiji PEUGEOTOVIH SUV-a, jer je potpuno u skladu s modelima iz aktualnog prodajnog izbora, a ujedno se odlikuje potpuno svojstvenom osobnošću. Uravnotežene linije i opće proporcije dokazuju da je u pitanju potpuno pravi SUV sa nazad pomjerenim vjetrobranskim staklom i vodoravnim poklopcem motornog prostora, što daje cjelokupnom izgledu veću draž. Vozilo je čvrsto usidreno na točkovima, krase ga zakrivljene i zaobljene linije, a ujedno je i veoma sigurno.

Prepoznatljivi prednji dio se kao pravi statusni simbol odlikuje snažnom i ravnom ukrasnom maskom (u boji karoserije za električne izvedbe), isklesanim poklopcem motornog prostora i dnevnim LED svjetlima koja nestaju pod prednjim farovima i ponovo se prikazuju nešto niže. Do najsitnijih pojedinosti izrađen profil sa svojim odvažnim držanjem odmah privlači pogled zbog raznolikosti trokutastih linija. Rezultat toga je živahan i prodoran stilski dizajn koji predstavlja pravi tehnološki poduhvat u oblasti preoblikovanja dijelova od lima: bočne površine nikada do sada nisu bile toliko prostrane! Linije se protežu sve do prtljažnih vrata, što daje cijelosti nespornu usklađenost i homogenost.

Za već izdržljiv stilski dizajn dodatno će se pobrinuti točkovi s velikim promjerom (690 mm) koji idealno popunjavaju blatobranske koševe. 18-inčne felge imaju posebne umetke koji donose dvije prednosti: jednostavnije mogućnosti za personalizaciju izgleda i značajna ušteda na masi: 4 kg za sve točkove. O poboljšanjima vozila u oblasti kvalitete i elegancije svjedoče dvobojni krov u kombinaciji crne Black Diamond i zadnji stub s ugrađenim oznakama za izvedbe GT Line i GT. Atletski isklesan zadnji dio s visokom linijom trupa krase svjetla koje povezuje crna ukrasna letva i dvostruka ispušna cijev koja je karakteristična za motore PureTech 130/155 i BlueHDi 130. Kao i svi ostali modeli marke i ovaj model krase svjetlosno prepoznatljive LED diode u obliku tri lavlje kandže koje imaju obnovljen zgled. Kako danju tako i noću primijetit ćete ih uključene kod svih izvedbi, a za bogatije opremljene izvedbe i u prednjim farovima. Ovisno o državi, prednji farovi svih izvedbi opremljeni su i LED tehnologijom. Osim klasičnih nijansi u boji, u ponudi su prodorne i prepoznatljive karoserije u boji koje stilskom dizajnu daju još više energičnosti: crvena Elixir s lakom u boji naglašava dubinu i boju karoserije, plava Vertigo, troslojna boja za izuzetno svijetli efekt,Orange Fusion, metalik boja koja je dostupna ekskluzivno za novo vozilo SUV PEUGEOT 2008.

Autor: Redakcija