Novi VW Touareg će debitovati u Pekingu

10.02.2018 u 15:32

Volkswagenov SUV debituje narednog mjeseca na sajmu u Pekingu

Iako ćemo zvaničnu prezentaciju ovog modela morati sačekati još mjesec dana, Volkswagen nas je ipak počastio skicama novog Touarega. Skica prikazuje siluetu koja otkriva da novi Touareg posjeduje mnoge elemente već viđene na Atlasu i novom Tiguanu, ali sa odsustvom oštrih linija. Touareg je znatno zaobljeniji od pomenutog dvojca, a to se prvenstveno odnosi na liniju poklopca motora, kao i samu liniju karoserije. Osim "oblina" koje će krasiti novi Touareg, zadnji kraj je mišićav što se naročito odnosi na rubove iznad zadnjih točkova. Rekli bismo da je Touareg mnogo sličniji Porsche Cayenneu nego Atlasu, iako nosi znak iste kompanije kao i Atlas.

U Touaregu će debitovati i novi "Innovision" kokpit. To će biti jedan najmodernijih kokpita u klasi, sa najvišim stepenom digitalizacije. Imat će nove inovativne sisteme pomoći uparene sa zračnim ovjesom i upravljanjem zadnjim točkovima kako bi Touaregove vozne karakteristike bile poboljšane.

Od početka prodaje, sada već daleke 2002. godine, Volkswagen je prodao skoro milion primjeraka Touarega, a debi nove generacije je zakazan za 23.3.2018. u Pekingu na sajmu automobila.

Autor: Redakcija