Održan Auto Show u Zenici

11.06.2018 u 14:09

U organizaciji Auto 4x4 Klub-a, a u sklopu akcije „Sigurnost na cestama u Bosni i Hercegovini“ u Zenici je održan Auto Show

AUTO SHOW se organizira u okviru “Akcije za sigurnost na cestama” koju sprovodi Svjetska automobilistička organizacija (FIA) na osnovu Rezolucije Ujedinjenih nacija A/RES/64/255 od 10. maja 2010. godine, koja utvrđuje dokument UN - Deceniju akcije za sigurnost u saobraćaju na cestama 2011. - 2020. godine.

Na Trgu Alije Izetbegovića, Zeničani su bili u prilici da razgledaju nove automobile kao i old timere. Za najmlađe, bio je postavljen i mini poligon sa malim automobilima i saobraćajnim znakovima koji je poslužio za edukaciju.

Glavna zvijezda Auto Showa je novi VW e-Golf. Automobil koji se u BiH smatra kultnim, izazvao je najviše pažnje jer je do sada nije viđan na našim cestama. Radi se o potpuno električnom vozilu s kojim VW želi da nagovijesti spremnost da zavlada i tim segmentom vozila. Svi zainteresovani su se mogli upoznati sa karakteristikama ovog automobila.

Svoju promociju u sklopu ovog Auto Showa je imalo i Aura Osiguranje. Aura Osiguranje je domaće osiguravajuće društvo, registrovano za pružanje usluga neživotnog osiguranja, koje, pored obaveznog osiguranja od autoodgovornosti i kasko osiguranja, pruža i usluge osiguranja imovine, putničkog zdravstvenog osiguranja, osiguranja robe u transportu te osiguranja od nezgode i opšte građanske odgovornosti.

Autor: Redakcija