Opel predstavio koncept GT X

24.08.2018 u 07:07

Opelova vizija budućnosti

Ranije ove godine, Opel je saopštio svoje planove da krene s izradom svojih električnih automobila. Takva odluka je i očekivana obzirom na to da Opel više nije pod GM-ovim krovom te njihov dogovor da rade auto na bazi Chevrolet Bolta pada u vodu.

Tako je Opel razvio GT X. Kompaktni električni SUV. Preciznije, puni naziv konepta je Opel GT X Experimental. Cijenimo iskrenost. Opel prolazi kroz jedan turbulentan period. Prelazak iz GM-a u PSA grupaciju prolazi jako dobro i ono što smijemo primjetiti, njihovi automobili nikada nisu bili bolji.

O samom GT X-u, Opel nam je dao tek par informacija. Za početak, znamo njegove dimenzije. GT X Experimental je dug svega 4.063 mm, širok 1.830 mm i visok 1.528 mm. Izuzetno širok, ali kratak automobil. Biće opremljen baterijom prilično malog kapaciteta od 50 kWh. Iz Opela nisu saopštili svoja očekivanja po pitanju dometa, ali tvrde da će automobil biti veoma efikasan zahvaljujući svojoj lakoj konstrukciji. Da bi ovaj automobil nudio zadovoljavajući komfor u vožnji, Opel se odlučio za 17-inčne točkove koji automobilu daju i veoma atraktivan izgled.

Autor: Redakcija