Osvježena E-klasa stiže 2020.godine

07.11.2018 u 14:32

Blagi redizajn Mercedesove poslovne limuzine

Kada je 2016. predstavljena peta generacija Mercedesove E-klase, predstavljala je nastavak kretanja u smjeru koji je odredila C-klasa (W205) 2013. godine. Veoma sličan dizajn kako izvana, tako i iznutra definisao je početak Mercedesove unifikacije modela.

Ono što su započeli novi CLS i A-klasa, nastavljaju novi GLE i nova E-klasa. Sudeći po fotografijama koje je objavio Mercedes-fans.de, nova E-klasa će sprijeda dosta sličiti novom GLE, iako se i dalje jasno vidi naginjanje ka sportskom i agresivnom dizajnu prednjeg branika. Biće izuzetno zanimljivo vidjeti kako će izgledati prava, sportska verzija E-klase, čuveni AMG.

Nazad se nije mnogo toga promijenilo. Nešto drugačiji raspored elemenata unutar zadnje svjetlosne grupe i mali prorezi u braniku su jedina novost izvana.

Takođe, u javnost su procurile i "špijunske" fotografije E-klase All Terrain. Model koji se po prvi puta pojavio u aktuelnoj generaciji (W213), takođe je doživio blagi redizajn i sada se uklapa u novi identitet trokrakih zvijezda iz Štutgarta. Zahvaljujući minimalnoj kamuflaži, možemo već sada reći da sigurno znamo kako će izgledati nova E-klasa.

Na jednoj od fotografija, vidljiv je i kamuflirani kompakt parkiran iza E-klase, a gotovo sigurno se radi o monstruoznoj drugoj generaciji A45 AMG modela čiji će 2.0 litarski turbo benzinac razvijati čak 400 KS.

Autor: Redakcija