Počeo Auto Show Sarajevo

12.06.2018 u 22:14

Na platou ispred BBI Centra počeo je treći po redu auto show ove godine

Nakon Banja Luke i Zenice, na red je došao i glavni grad BiH. Auto show je manifestacija koja se održava u sklopu međunarodne akcije za sigurnost na cestama, a sve to pod pokroviteljstvom krovne automobilističke organizacije FIA-e.

Ova manifestacija služi kao prilika da se sve generacije edukuju o sigurnosti u saobraćaju, ali se poseban akcenat stavlja na edukaciju djece koja su u saobraćaju najugroženija. Zato, na ovoj manifestaciji učestvuju i pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo koji mališane upoznaju sa osnovnim postulatima.

Osim edukativnog karaktera, na ovoj manifestaciji brojne autokuće koriste priliku da predstave svoje nove automobile. Od malih gradskih automobila pa sve do sportskih zvijeri. Svakako glavne zvijezde će biti Ford Mustang, Infiniti Q60 koji pod haubom krije čitavu ergelu od 405 KS, ali i potpuno električni VW e-Golf. Najviše fotoaparata će biti usmjereno upravo u ove modele, a svi će moći ponijeti lijepe uspomene iz ovih rijetkih automobila.

Da je VW e-Golf prava atrakcija govori i posjeta našeg uglednog muzičara koji nosi status svjetske zvijezde. Dino Merlin nije krio svoje oduševljenje ovim automobilom.

Za ljubitelje tuninga, biće izloženi automobili sarajevske tuning scene. Među njima su i organizatori prvog tuning skupa "Back to the roots" koji će biti održan 1.7.2018. na parkingu ispred dvorane Juan Antonio Samaranch.

Auto show će trajati do 14.6.2018. Ne propustite priliku da uživate u ovom jedinstvenom događaju u Sarajevu.

Autor: Redakcija