Predstavljen BMW X2

25.10.2017 u 21:35

BMW sve ozbiljnije širi ponudu svojih modela iz SUV segmenta. Modelima X1,X3,X4,X5 i X6 danas se zvanično pridružio i X2.

BMW X2 je zamišljen da se nađe između modela X1 i X3. Ovo je model koji se više fokusira na estetski izgled i stil, dok je praktičnost stavljena u drugi plan. Platforma (BMW UKL2) kao i mnoga mehanička rješenja posuđena su sa već postojećeg X1 kao i MINI Countrymana. BMW-ova odluka da u modele sa UKL2 platformom ugrađuje isključivo četverocilindrične motore se odnosi i na model X2. Ipak, neće izostati snažni i performantni modeli sa xDrive pogonom na sva četiri točka, a nije isključena ni mogućnost plug-in hibrida.

Predstavljeni model se ne razlikuje mnogo od koncepta koji je predstavljen prošle godine u Parizu. Za razliku od starijeg "brata", X2 je 70 mm niži u odnosu na X1 što ga više čini hatchbackom nego SUV-om. Gepek od 470 litara je takođe manji nego u X1 (505 litara). Auto će biti ponuđen u SE, Sport, M Sport i M Sport X varijantama. U SE varijanti X2 dolazi sa satelitskom navigacijom, dvozonskom klimom kao i elektronski pogonjenim vratima prtljažnika, dok u varijanti Sport uz ovo dobijate sportska sjedala i LED svjetla. M Sport varijanta dolazi na većim točkovima, a M Sport X varijanta dolazi sa kozmetičkim izmjenama pa su tako pojedini detalji u sivoj boji koja naglašava stil off-road automobila. Činjenica da su M Sport i M Sport X varijanta 10 mm niže od standardnog X2 ne poboljšava sposobnosti X2 van ceste.

Početak prodaje BMW X2 planiran je za sredinu novembra sa početnom cijenom od 39 000€.


Autor: Redakcija