Predstavljen novi Sportage za naše tržište

02.02.2019 u 20:03

KIA je na tržište Bosne i Hercegovine prikazala unaprijeđeni model Sportage sa brojnim poboljšanjima. Uz niz novosti ovaj popularni SUV definitivno će učvrstiti položaj najpopularnijeg modela ove marke

Novi Sportage tako sada ima modernije dizajnerske detalje na karoseriji ali i u unutrašnjosti s novim sigurnosnim i infotainment tehnologijama te efikasnim motorima koji ispunjavaju najstrožije emisijske standarde.


Novi napredni EcoDynamics+ 48-voltni blagi hibridni dizel je prvi motor koji Kia predstavlja kao dio svoje globalne strategije elektrifikacije motorne ponude. Zahvaljujući tom razvoju, Kia je postala prvi proizvođač koji u svojoj bogatoj gami modela nudi tehnologije hibrida, priključnog hibrida, električnog pogona i 48-voltnog blagog hibrida. Kia će do 2025. godine ponuditi 16 modela s naprednim motorima, od toga 5 novih hibrida, 5 priključnih hibrida, 5 električnih vozila, a 2020. i novo vozilo na gorive ćelije.

Tokom 2017. godine kupci širom Evrope su kupili više od 131.000 primjeraka Sportagea što je predstavljalo četvrtinu Kijine evropske prodaje. U svijetu je svakih 69 sekundi prodat jedan Sportage, zbog čega je ovaj model Kijina dugogodišnji prodajni šampion. U martu 2018., tri mjeseca nakon 25. godišnjice rođenja modela, proizveli su 5-milionitog Sportagea.

Autor: Miro Gerh