Predstavljen Tesla Roadster

17.11.2017 u 12:45

S novim modelom Tesla pomjera brzinske granice i ruši rekorde

Američka kompanija Tesla je od svoje pojave na tržištu do danas izgradila imidž kompanije koja ide korak ispred drugih. S novim modelom žele zadržati taj imidž i svima dati do znanja da su elektroautomobili budućnost. Novi model nosi veoma jednostavno ime - Roadster. Sve sličnosti s roadster modelima staju na imenu. Elon Musk je sa svojim kolegama ponovo odbacio sve ustaljene okvire i napravio unikatan dizajn automobila.

Svojim karakteristikama, zalazi u segment hiper automobila kao što su Bugatti Chiron, Koenigsegg Agera... Međutim, iz Tesle su se potrudili da postave veoma veliki izazov pred svoju konkurenciju. Ovaj nevjerovatni automobil od 0 do 100 ubrzava za samo 1.9 sekundi, a maksimalna brzina iznosi čak 402 km/h što ga stavlja na sami vrh po pitanju maksimalne brzine.

Tesla Roadster pokreću tri elektromotora (dva naprijed i jedan nazad) uparena s baterijom kapaciteta od 200 kw/h, dvostruko većim od Modela S P100D. Iz kompanije tvrde da Roadster uz navedene karakteristike može preći 1000 km. Zvanični podaci o snazi automobila ne postoje, ali iz Tesle su objavili podatak o obrtnom momentu automobila koji iznosi 10 000 Nm.

Za osnovni model Roadstera, kupci će morati izdvojiti 200 000$, a za skuplju varijantu potrebno je doplatiti dodatnih 50 000$.


Autor: Redakcija