PSA grupacija povećava proizvodnju komercijalnih vozila

09.01.2018 u 08:50

Velika potražnja za sobom povlači nove mjere - povećanje proizvodnje, zapošljavanje novih 600 radnika i uvođenje četvrte smjene

PSA grupacija bilježi sjajne prodajne rezultate sa Citroenovim modelima Jumpy i SpaceTourer (7.989)*, kao i sa Peugeotovim modelom Expert (655)* i Traveller (8.616)*. Zahtjevi tržišta su sve veći što će za rezultat imati povećanje radne snage u fabrici Hordain, kao i uvođenje četvrte smjene. Novih 600 radnika će započeti sa radom do maja tekuće godine, a novu postavu će činiti operateri viljuškara, tehničari održavanja, a posebna pažnja se pridaje automatizaciji proizvodnog procesa pa shodno tome dovode se novi stručnjaci za automatizaciju, kao i supervizori proizvodnje.

Izuzetan uspjeh rezultat je posebne strategije PSA grupacije. Karakterističan naziv "Pussh to Pass" nagovještava cilj same grupacije, a to je učvršćivanje pozicije na evropskom tržištu. Takođe, veoma bitna karika u toj strategiji je i tržište u Južnoj Americi gdje se od prošle godine proizvode dva, gore navedena modela-Expert i Jumpy. Rusija je sve interesantnije tlo za otvaranje fabrika, pa se tako nakon BMW-a, za Rusiju zainteresovala PSA grupacija čija fabrika Kaluga počinje sa radom u prvom kvartalu 2018.

Autor: Redakcija