Škoda lansira limitiranu seriju Fabije

12.12.2017 u 15:43

Škoda Motorsport iza sebe ima najuspješniju godinu u historiji i tim povodom će lansirati limitiranu seriju svog modela s kojim je ostvario velike uspjehe

Dolazak limitirane serije Fabije očekuje se u februaru 2018. godine. Limitirana serija Fabije bi trebala biti civilna "sestra" izuzetno uspješne Fabije R5 s kojom je Škoda Motorsport ove godine pokorio WRC2 šampionat. Pogonska jedinica u modelima limitirane serije biće 1.4 TSI motor koji isporučuje 92 kW/125 KS, uparen sa 7-stepenim DSG mjenjačem i sportskim ovjesom. Sve navedeno, limitiranu seriju čini najbržom izvedbom Fabije. Automobil će dobiti i posebne 17-inčne SAVIO točkove, posebno dizajnirane u čast Fabije R5.

Iz Škode ističu kako je autosport utkan u DNK kompanije. Dugogodišnju tradiciju takmičenja u reli šampionatima, Škoda prenosi sada i na svoje cestovne automobile. Fabia limitirane serije od 0-100 će ubrzavati za 8,8 sekundi. Kako bi vozačima ponudili što bolje iskustvo sportske vožnje, Fabia je spuštena te je samim tim težište automobila znatno niže postavljeno. Sam dizajn automobila bazira se na verziji Monte Carlo sa bijelom karoserijom i crnim krovom, a automobil ćete lako prepoznati zahvaljujući pločicama sa natpisom "WRC2 2017.šampioni"

Broj automobila koji će biti proizvedeni limitiran je na 1,300 primjeraka, a biće dostupan za kupovinu u Češkoj, Njemačkoj, Belgiji, Danskoj, Francuskoj, Islandu, Austriji, Švajcarskoj, Italiji, Poljskoj, Mađarskoj, Holandiji, Luksemburgu, Bugarskoj, Sloveniji, Slovačkoj, Švedskoj, Finskoj, Norveškoj, Estoniji i Latviji.

Autor: Redakcija