Stiže nam osvježena Hyundai Elantra

24.08.2018 u 07:34

Facelift Hyundaijevog bestsellera

Iz Hyundaija su odlučili da više nema potrebe da kriju novi izgled Elantre. Njena misija je jasna, da parira liderima ovog segmenta, a prije svega misli se na Škodu Octaviju.

Glavne izmjene se odnose na sam dizajn automobila, dok će u tehničkom smislu ostati skoro isti. Naravno, Elantra ostaje sedan po čemu je više i prepoznatljiva i veoma dobro prihvaćena. Prednji i zadnji kraj su najradikalnije izmijenjeni. Potpuno novi prednji branik, svjetlosna grupa, svjetla za maglu, masivna maska hladnjaka-doslovno sve je redizajnirano. Nazad, od bitnijih promjena možemo izdvojiti novi dizajn svjetlosne grupe i branika, a takođe, pozicija registarske tablice je spuštena sa gepeka na branik.

Iznutra, Elantra je dobila novi 8-inčni ekran osjetljiv na dodir pomoću kojeg upravljate infotainment sistemom, a korisnici mobitela sa Andorid OS ili iOS će vrlo lako svoj telefon upariti sa automobilom pomoću aplikacija Android Auto, odnosno Apple CarPlay. Od sigurnosnih sistema, nova Elantra je dobila sistem za otkrivanje automobila u mrtvom uglu, sistem za upozoravanje vozača na opasnost ispred automobila, automatsko kočenje u slučaju opasnosti, detektor saobraćajne trake...

Autor: Redakcija