Sve smo bliži premijeri BMW-a serije 8

25.01.2018 u 10:21

Bavarski proizvođač sve više otkriva lice nove generacije serije 8

Kako se bliži datum zvaničnog predstavljanja BMW-a serije 8, tako se i u medijima pojavljuje sve više špijunskih fotografija, kao i onih "slučajno" objavljenih. Već duže vrijeme smo upoznati s izgledom tog modela pa je ostalo samo još da BMW i zvanično otkrije svoj model čija se nova generacija čeka još od devedesetih.

I baš onda kada smo mislili da se priča malo smirila, BMW je ponovo skrenuo pažnju javnosti na sebe. Na njihovoj zvaničnoj facebook stranici, osvanuo je zvanični teaser. Video koji je objavljen na stranici jasno prikazuje BMW 8 "u akciji". Osim teasera civilnog modela, javnosti je predstavljen trkaći BMW M8 GTE s kojim se BMW vraća u WEC šampionat kao fabrička ekipa.

Lansiranje serijskog M8 nas očekuje tokom ove godine, a BMW nas je navikao da performantni modeli iz Minhena obično uslijede nekoliko mjeseci nakon konvencionalnog modela, koji će u ovom slučaju vjerovatno biti 850i. Još uvijek nema detalja o snazi, ali spominje se 4.4 litarski V8 biturbo motor iz modela M5. Ukoliko BMW prenese nomenklaturu serije 7, 850i će pod haubom kriti V8 motor, a 860i V12.

Autor: Redakcija