Switzer BMW M5 sa 700 KS

12.09.2013 u 20:48

Američka tjuning kuća je poznata po prihvatanju i najzahtevnijih izazova. Takođe, momci iz Ohaja su poznati i po svojim modifikacijama Nissan GT-R modela, koji su našli put i do šestog dela filma Fast and Furious. Međutim, ne samo da se retko prihvataju model bavarskog proizvođača automobila, već je ovo njihov prvi pravi projekat sa BMW-ov u glavnoj ulozi.

Upoznajte Switzer 700, koji kao što mu ime kaže, donosi 700 KS uz 868 Nm obrtnog momenta. Paket dodataka dolazi sa početnom cenom od 5300 evra, a u njemu se nalaze brojna poboljšanja kako na kozmetičkom planu, tako i po pitanju performansi.

Glavna stavka u ponudi je novi izduvni sistem visokih performansi, napravljen od nerđajućeg čelika, koji donosi novi zvuk 4,4-litarskom V8 agregatu sa dva turbo kompresora, a najbolje ga je opisao sam Nil Svicer, konsultant za performanse u istoimenoj tjuning kući.

"Ako pod haubom imam V8 sa dva turbo kompresora, želim zvuk koji takav agregat prooizvodi. Upravo smo to postigli novim izduvnim sistemom, uspevši da povećamo maksimalnu količinu vazduha koji prolazi kroz motor."

Autor: Miro Gerh