"The Boss" premijerno predstavljen u Sarajevu

29.11.2018 u 19:31

Vodeći SAV premium segmenta, BMW X5, od sada dostupan u Bosni i Hercegovini

Auto centar Tomić je tržištu Bosne i Hercegovine premijerno predstavio novi BMW X5 u Hotelu Radon Plaza u Sarajevu. Predstavljanje vodećeg SAV-a premium segmenta, snažnog i elegantnog modela globalno nazivanog “The Boss”, tako je 29. studenog 2018. oduševilo mnoge prisutne. Posebice, ljubitelje BMW dizajna koji prate događanja iz obitelji „X“, itekako aktivne kroz 2018. godinu. Započeta lansiranjem prvog BMW-a X2 i novog BMW-a X4, godina je okrunjena upravo ovom premijerom četvrte generacije originalnog BMW X5 modela koji krasi impresivan broj inovacija.

Brojni uzvanici dobili su priliku doživjetiovaj impresivan model poboljšanog dizajna. Međuosovinski razmak za 42 mm je duži od prethodnika dok je duljina vozila povećana za 36 mm. Time je dobiveno dodatnih 66 mm širine te povećanje visine od 19 mm, što novom BMW-u X5 pruža impozantan izgled i zavidan prostor u unutrašnjosti.

Najnoviji BMW X5 zadržava prepoznatljive proporcije SAV-a, ali ima mnogo jednostavniji jezik dizajna - čiste površine i precizne linije koje naglašavaju robusnost, držanje i autoritet automobila. Najupečatljiviji dio prednjeg kraja je velika maska s jednostrukim okvirom, ali precizna linija karaktera u bočnim stranama automobila, ključna je za suvremeni izgled novog modela.

Ekskluzivan ambijent unutrašnjosti dodatno je podržan novim značajkama dizajniranim za povećanje udobnosti. Uključuje višenamjenska sjedala, hlađene/grijane držače za čaše, panoramski stakleni krov Sky Lounge, dinamičko svjetlo u unutrašnjosti, Bowers & Wilkins Diamond Surround zvučni sustav i još mnogo drugih karakteristika.

U predstavljenom BMW-u X5 nalazio se trolitreni dizelski motor snage 265 KS, koji čini početak dizelske ponude, a omjerom snage i potrošnje ujedno je i najpopularniji odabir na području Bosne i Hercegovine. Nedvojbeno je da je novi BMW X5 ostavio snažan dojam na sve prisutne koji su ga među prvima imali prilike vidjeti u Sarajevu te da će oduševiti i sve koji sjednu za volan ovog svestranog i luksuznog automobila.

Gosti su imali priliku razgledati i druge popularne BMW X modele: X1, X2, X3 i X4.

Ne propustite priliku testirati ovaj najnoviji model iz BMW X obitelji koji će uskoro biti dostupan u poslovnicama Auto centra Tomić u Sarajevu, Mostaru i Banja Luci.

Više informacija potražite na: www.bmw.ba/x5

Autor: Redakcija