Tuning show Back to the roots nadmašio sva očekivanja

02.07.2018 u 16:46

Sarajevska Zetra bila balkanski tuning centar

Čak ni uporna kiša nije mogla ništa pokvariti. Prvog dana jula, na Zetri je održan prvi tuning show Back to the roots. Bio je to prvi veliki tuning show u Sarajevu nakon mnogo godina, a sarajevska scena je počela ponovo da živi. Svi su bili željni da vide unikatne automobile. Svaki od tih automobila sa sobom nosi svoju priču, zajedno sa njegovim vlasnikom. Takmičari iz cijele Bosne i Hercegovine su se okupili na Zetri, prije svega zbog druženja, a nadmetanje je palo u drugi plan.

Organizatori su se našli na slatkim mukama jer je događaj izazvao mnogo veći interes nego što su oni sami očekivali. Broj takmičara je prešao cifru od 70, a više od hiljadu Sarajlija se uputilo ka Zetri da bi uživalo u jedinstvenom događaju u ovom gradu. Niko nije krio zadovoljstvo viđenim. Kako ni posjetitelji, tako ni organizatori koji su ostvarili svoj, ali i san svojih sugrađana da u Sarajevo vrate jedno ovakvo druženje koje podsjeća na velike svjetske skupove. Sve je bilo na vrhunskom nivou, od same organizacije koja je maksimalno ispoštovala satnicu i plan programa, obezbijeđenja ovog događaja, a sve su to propratile i brojne medijske kuće.

Od organizatora smo dobili čvrsto obećanje, a to je da ovo nije bio prvi i posljednji skup u Sarajevu. Već naredne godine očekuje nas još bolji i zanimljiviji Back to the roots tuning show.

Za sve one koji su propustili ovaj sjajan događaj, djelić atmosfere možete vidjeti u fotogaleriji na našoj facebook stranici.


Autor: Redakcija