U Banja Luci održan posljednji autoshow za ovu godinu

06.11.2018 u 09:29

U organizaciji Auto 4x4 Klub-a, a u sklopu akcije „Sigurnost na cestama u Bosni i Hercegovini“ u Banja Luci na Trgu Krajine je održan jesenji AUTO SHOW

AUTO SHOW se organizira u okviru “Akcije za sigurnost na cestama” koju sprovodi Svjetska automobilistička organizacija (FIA) na osnovu Rezolucije Ujedinjenih nacija A/RES/64/255 od 10. maja 2010. godine, koja utvrđuje dokument UN - Deceniju akcije za sigurnost u saobraćaju na cestama 2011. - 2020. godine.

Na Trgu Krajine bila su izložena nova vozila, old timeri i vozila za najmlađu populaciju, vozila i oprema saobraćajne policije te radari i ostala prateća oprema za kontrolu saobraćaja. Ućešće će uzeti i IPA (Internacionalna policijska asocijacija) sa svojim programom zaštite najmlađih učesnika u saobraćaju i druga udruženja čije su aktivnosti vezane za sigurnost u saobraćaju.

Brojni građani Banja Luke su posjetili autoshow i razgledali novitete izložene na Trgu Kraijne, a mališani su se zabavljali na poligonu. Osim zabave, imali su priliku da nauče nešto novo o učešću u saobraćaju i steknu osjećaj odgovornosti kao ravnopravni učesnici u saobraćaju.

Sada slijedi zimska pauza, a na proljeće 2019. godine počinje nova "turneja" po bh. gradovima sa novim sadržajima i starim kvalitetom.

Autor: Redakcija