Uspješno završen 'Old school Street Race' - Siniša Basta bio najbrži

18.06.2018 u 17:51

Na pomoćnoj pisti u Mostaru, u nedjelju je održan drugi dan 'Old school Street race' utrke ubrzanja na 402 metra koji je privukao na tisuće ljubitelja automobila visokih performansi.

Drugi dan 'Old school Street race' utrke ubrzanja na 402 metra održanoj u Mostaru bio je rezerviran za prvenstvo regije ( Bosna i Hercegovina, Srbija, Hrvatska). 122 prijavljena automobila bio je znak da akcije neće nedostajati, što se na kraju i potvrdilo. Iako je kiša omela sami kraj utrke i natjecanja u sekundnim klasama, prvenstvo regije se uspijelo odvoziti. Vruću mostarsku pistu, prije nego je kiša ohladila najbrže je prevezao Siniša Basta, sa svojim Golfom serije 1 i 1,8-litrenom turbo motorom koji broji preko 700 konjskih snaga. Siniša je 402 metra prešao za nepunih 11 sekundi i izlaznom brzinom od skoro 230 kilometara na sat što je bilo dovoljno da u super finalu bude brži od Esada Došljaka sa nevjerojatno 'složenom' Opel Corsom iz Novog Pazara.

"Jako sam zadovoljan organizacijom utrke i svojim automobilom kako se ponašao preko vikenda. Šteta što je kiša pokvarila sami kraj utrke, ali uspijelo smo odvoziti super finale tako da je publika mogla uživati. U globalu, jedna jako dobra utrka, kazao je Siniša. Organizatori su kazali kako je utrka prošla više nego uspješna te da je oboren rekord prijavljenih natjecatelja, ali i gledatelja koji je kroz dva dana vikenda bilo skoro sedam tisuća.

Pobjednici regionalnog prvenstva po klasama su:

Klasa P1pro FWD

 1. Nedeljko Simanić
 2. Irvin Ibrović
 3. Ljubo Kuzmić
Klasa P2pro RWD
 1. Esad Došljak
 2. Aleksandar Janković
 3. Tomislav Popinjač
Klasa P3Pro AWD
 1. Siniša Basta
 2. Ivan Vulović
 3. Alen Mujanović
Klasa Dpro Diesel
 1. Edin Kanlić
 2. Amir Mujanović
 3. Ivan Benc

Izvor: https://www.bljesak.info/