Veliko interesovanje za Auto Show u Sarajevu

13.06.2018 u 20:03

Nakon jučerašnjeg otvaranja, prošao je prvi dan Auto Showa u Sarajevu

Čak ni kiša koja je padala prije podne nije omela mnogobrojne Sarajlije koje su danas došle da pogledaju izložene automobile. Sve generacije naših sugrađana su izrazile veliko interesovanje da se upoznaju sa izuzetno zanimljivim modelima, kao što su Infiniti Q60, Ford Mustang, Fiat 500 Abarth, VW e-Golf i drugi. Upravo je posljednji među nabrojanima izazvao najviše pažnje.

Sedma generacija VW Golfa je po prvi put ponuđena i kao električni automobil. Osim velike ljubavi koju Sarajlije gaje prema ovom kultnom modelu, činjenica da su električni automobili prava rijetkost na našim cestama je dodatno povećala interesovanje svih prisutnih.

Poseban akcenat je stavljen na sigurnost u saobraćaju. Tako su Auto Show posjetili i pripadnici MUP-a KS koji su izložili jedan savremeni policijski automobil i motocikl, a prikazana je i posljednja generacija radarskog sistema. Pripadnici MUP-a KS su veoma ljubazno odgovarali na brojna pitanja koja su im postavili svi posjetitelji i pokazali da su uvijek na raspolaganju građanima.

Po prvi put na Auto Showu je održana promocija i dječijih autosjedalica. Uz pomoć osoblja iz Baby Centra koji su ustupili modele svojih sjedalica, posjetiteljima su dijeljeni i promotivne brošure. Dječije autosjedalice su ključne za sigurnost djece u automobilima, a osoblje Baby Centra je ovom prilikom edukovalo posjetitelje i podizalo svijest o tome koliko je bitno koristiti sigurne autosjedalice.

Autor: Redakcija