Zagreb Auto Show 2018.

11.04.2018 u 19:46

Na prostoru Zagrebačkog velesajma otvoren je Zagreb Auto Show, čija će vrata za posjetioce biti otvorena do nedjelje 15.aprila

Na Auto Showu učestvuje 463 izlagača iz 34 države koji su raspoređeni u 14 paviljona te na otvorenom prostoru od 70 hiljada kvadratnih metara. Popis izlagača je, za naše prilike, sasvim solidan. Na sajmu je prisutno 85 brendova automobila, motocikala i privrednih vozila, a predstavnici medija, zatim i svi posjetioci mogu vidjeti 133 premijere, od kojih su svakako najinteresantnije one koje se odnose na automobile. Jednom riječju, pojetioci mogu vidjeti jednu svjetsku vicepremijeru, tri evropske vicepremijere i tako dalje, sve do hrvatskih premijera, što je ukupno nekih četrdesetak noviteta.

Istina, neki premijerni izlošci mogli su se vidjeti na sajmu u Beogradu, prije tri sedmice, ali to nikako ne umanjuje kvalitet zagrebačke priredbe, jer organizator se potrudio da na Zagreb Auto Show dovede sve one koji nešto znače u autoindustriji. Pored izloženih automobila, motocikla, privrednih vozila posjetiocima će biti pruženi mnogobrojni zabavnih sadržaji u kojima i sami mogu aktivno učestvovati.

Kad su automobili u pitanju najviše noviteta stiglo je iz Mercedesa koji je predstavio C klasu koja je imala svjetsku vicepremijeru, te CLS i A klasu koji su imali evropsku vicepremijeru. Pored njih, tu je i VW Touareg koji je u Zagreb stigao iz Pekinga, gdje je prvi put prikazan javnosti.

Pored navedenih modela posjetitelji imaju priliku da vide i BMW X2 i M5 te drugu generaciju Peugeota 508 i novi Citroen Berlingo. Svakako najveće inetresovanje izazivaju supersportaši kao što su: Nissan GT-R, Lamborghini Huracan , Porsche 911 GT3 i Bentley Continenatal GT.

Nepravedno bi bilo da ne spomenemo elektro automobile koji su u Zagrebu predstavljeni u zavidnom broju, a Hyundai Kona i Nissan Leaf su samo neki od modela koje vrijedi pogledati. Na našu veliku žalost, izostao je nastup Rimac Automobila i njihovog Concepta two, koji je u samo mjesec dana pobudio ogromnu pažnju svjetske automobilske javnosti.

Sve u svemu, Zagreb Auto Show vrijedi pogledati, a prema procjenama orrganizatora očekuje se da će Zagrebačkim velesajmom prodefilovati oko 150.000 posjetioca.

Autor: Redakcija