Savjetovanje: Povećati bezbjednost učesnika u saobraćaju

14.11.2013 u 23:24

Bezbjednost učesnika u saobraćaju u Republici Srpskoj može se povećati kroz kontinuirano sprovođenje preventivnih akcija i kampanja, te kvalitetno i brzo izvršavanje poslova Službe pomoći i informacija (SPI) na terenu, jedan je od zaključaka dvodnevnog savjetovanja inženjera saobraćaja i izvršilaca poslova SPI Auto-moto saveza Republike Srpske (AMS RS)

Savjetovanje, na kojem su prisustvovala 44 izvršioca SPI i radnici Informativno-dispečerskog centra (IDC), održano je u srijedu i četvrtak (6. i 7. novembar) u Press centru AMS RS u Banjaluci.

Kada su u pitanju preventivne aktivnosti u bezbjednosti saobraćaja, AMS RS posvetiće posebnu pažnju kampanjama u vezi sa brojanjem upotrebe sigurnosnog pojasa, praćenjem tehničke ispravnosti vozila, kao i mjerenjem brzina na putevima Republike Srpske.

AMS RS daće poseban značaj navednim kampanjama, jer su problemi nevezanja pojasa vozača i putnika, tehnički neispravna vozila i nedozvoljena brzina kretanja vozila prepoznati kao glavni uzročnici nastanka saobraćajne nezgode. Cilj ovih preventivnih aktivnosti je smanjenje broja saobraćajnih nezgoda, odnosno njihovih posljedica.

Otklonjene su dileme u vezi sa prijavama putem Evropskog izvještaja o materijalnim štetama, a razgovarano je o obezbjeđenju mjesta saobraćajne nezgode, kao i njenom saniranju poslije utovara oštećenog vozila.

Zaključak sa ovoga skupa je da je stanje u dijelu koji se odnosi na pružanje usluga motorizovanim građanima zadovoljavajući, kao i da će zaposleni u sistemu AMS RS dati pun doprinos povećanju bezbjednosti saobraćaja u RS kroz kvalitetno provođenje preventivnih aktivnosti.

Izvor: http://www.ams-rs.com/