Bingo Karting Kup 2016.

09.05.2016 u 14:47

Prošlog vikenda je održana prva karting trka "KARTING KUPA BINGO 2016". Trka je uspiješno završena i najmlađi vozači kartinga su pokazali svoje vještine i sposobnosti čime su oduševili prisutnu publiku.

Organizator trke je AMK TUZAMK Tuzla i sa ponosom možemo reći da je karting sport sve popularnij na našim prostorima jer ova trka je privukla puno veći broj vozača u odnosu na predhodne godine.

Prvo su nastupili najmlađi vozači kartinga u klasi I koja je rezervisana za vozače do 10 godina i one koji tek počinju sa takmičenjem u ovom sportu.

Prvo mjesto i Zlatnu medalju zasluženo je osvojio Dino Mujanović odmah iza njega na drugom mjestu i Srebrenom medaljom je Enis Soljankić, treće mjesto i Bronzanu medalju osvojila je djevojčica Erna Soljankić.

Nakon prve klase nastupili su malo stariji i iskusniji vozači druge klase koja je rezervisana za uzrast od 10 do 14 godina i plasman je zista bio neizvijestan jer su svi podjednako dobri vozači.

Prvo mjesto i Zlatnu medalju osvojio je Amir Ajdaslić ispred drugoplasirane Meline Tučić koja je imala samo par stotinki slabije vrijeme od prvoplasiranog i osvojila Srebrenu medalju, treće mjesto i Bronzanu medalju osvojio je Sandro Tešanović izuzetno dobar i talentovan vozač.

U ovoj klasi vozio je i gost iz Živiničkog kluba Muhidin Hadžić koji je pokazao na stazi da je već iskusan vozač ali imao je mali problem sa motorom i osvojio je četvrto mjesto i nagrađen sa medaljom za Fer plej vozača, još jedna medalja Fer plej vozač dodijeljena je Muhamedu Burekoviću koji je takođe dobar vozač ali nedostak treninga je prouzrokovao par proklizavanja i morao se zadovoljiti peti mjestom

Nakon prve i druge klase van konkurencije vozio je Armin Alibašić gost iz Živinica jer mu karting neodovara tehničkom pravilniku kartinga ali za svoje vozačke sposobnosti nagrađen je Fer plej medaljom i na kraju naš Almir Bajrić višestruki Šampion BiH u karting sportu i ujedno i trener za mlade vozače promotivno je provozao par krugova i uz medalju nagrađen prigodnim poklonom.

Svi vozači pored osvojenih medalja dobili su i diplome za učešće u prvoj karting trci.

Sve ovo bi bilo nemoguće održati bez sponzora takmičenja, to je renomirana firma Bingo i njen direktor Senad Džambić koji pomaže našem klubu da se karting sport razvija i jača i u znak zahvalnosti AMK TUZAMK Tuzla donio je odluku da se ovo takmičenje zove "BINGO KARTING KUP 2016".

Pored Binga tu je i čuveni NIPEX Tuzla dugogodišnji sponzor i pratilac Šampiona Almira Bajrića, a sada podržavaju kompletnu Karting sekciju i njene vozače.


Autor: Redakcija