Brdska trka Glava Zete nastavlja sezonu crnogorskog šampionata

09.06.2018 u 22:20

Narednog vikenda vozi se treća trka šampionata Crne Gore na brdskim stazama

Nakon starta sezone u Podima kraj Herceg Novog, a zatim spektakularne trke u Kotoru, crnogorski šampionat se nastavlja narednog vikenda na jednoj od najzahtjevnijih staza u kalendaru. Čuvena Glava Zete je izazov i za vozače i za automobile, a izlijetanja su česta pojava. U želji za što boljim rezultatom, vozači nerijetko prelaze limit, a Glava Zete ne prašta.

Trka se vozi na 6,9 km dugoj stazi na potezu Glava Zete-Bogetići. Kao i svake godine, voziće se samo jedna vožnja. Još uvijek nije sigurno da li će prošlogodišnji pobjednik trke braniti pobjedu. Ipak, Dejan Bulatović i ove godine nastavlja da daje lekcije u svom Seat Leonu TCR koji je namijenjen za kružne staze.

Najzanimljivija borba se očekuje u klasi N-2000. Veliki vjetar u leđa ima vodeći u klasi N-2000. Vasilije Jakšić pred Glavu Zete dolazi sa dvije pobjede i rekordom staze u rodnom Kotoru. Međutim, tu su Marko Tujković, Nikola Asanović, Goran Vučković kao stalni takmičari u ovoj klasi.

Na ovoj trci se očekuje i nastup legendarnog Željka Banićevića koji u svom VW Polu uvijek pruži atraktivne vožnje.

Da li ćemo vidjeti i novi rekord na ovogodišnjem izdanju, zavisi od Luke Špadijera i Aldina Ćorovića koji se bore za titulu najboljeg u generalnom plasmanu.

Treninzi su planirani za subotu 16.6.2018., a trka se vozi dan kasnije 17.6.2018.

Autor: Redakcija