Brdska trka Glava Zete: Radulović slavio, Jakšiću rekord klase

17.06.2018 u 14:20

Završena je brdska trka Glava Zete 2018.

Jučerašnji trening je bio pravi pokazatelj stanja u šampionatu Crne Gore. Da Dražen Radulović nema pravu konkurenciju kada je u pitanju kategorija 1, dokaz je i trka na Glavi Zete. Bez previše forsiranja, vozač Podgorica Racing Teama je slavio novu pobjedu u kategoriji. Za volanom vrhunski pripremljenog Mitsubishi Lancera Evo IX, Radulović je stazu dugu 6,9 km prešao za 4:03.514. Radulović ovom pobjedom prerasta u najozbiljnijeg kandidata za titulu prvaka u generalnom plasmanu.

Drugi pratilac bio je Kotoranin, Vasilije Jakšić. Jakšić je i juče bio neuhvatljiv za konkurenciju, te se ova trka svela na ispitivanje granica samog sebe. U svoju kolekciju dodao je još jedan rekord klase pa tako novo najbrže vrijeme za klasu N2000 iznosi 4:11.249. Dominacija se nastavlja, a Jakšiću ovi rezultati daju vjetar u leđa za nastavak CEZ šampionata u kojem takođe važi za velikog favorita.

Treće mjesto je ponovo pripalo Nemanji Kašćelanu koji uvijek vozi vrhunski svoju Hondu Civic EG i svojim vožnjama spada u sami vrh crnogorskog automobilizma.

Nikola Asanović je napravio veliki napredak u odnosu na jučerašnji trening i vozio 4:15.996, što je samo pola sekunde slabije od trećeplasiranog Kašćelana. Nijanse su odlučivale, ali je ovaj duel ipak dobio stariji i iskusniji Kašćelan dok se Nikola mora zadovoljiti četvrtim mjestom.

Peto mjesto otišlo je u ruke Gorana Vučkovića u još jednoj Hondi Civic Type R, a na šestom mjestu je završio Marko Tujković, takođe u Civicu Type R.

Mirko Vujačić nije imao konkurencije pa nije ni imao potrebe da pretjerano forsira na ovoj uvijek nezgodnoj stazi. Sedmo mjesto u generali, prvo u klasi i grupi. Uspješan vikend za vozača AMSK Crmnica.

Marko Danilović i Stevan Banović su imali svoj mali okršaj unutar klase N1, a dobio ga je upravo Danilović. Obojica u Peugeotima 106, pozicionirali su se na osmo i deveto mjesto generalnog plasmana. Top deset je kompletirao Danilo Nilović u još jednom Peugeotu 106, ali grupe A.

Trku su završila 34 vozača dok je 8 vozača odustalo od takmičenja. Trojica nisu ni startala, dok je pet njih odustalo u toku vožnje. Svakako je najveće razočarenje odustajanje najuspješnijeg automobiliste u historiji Crne Gore. Željko Banićević ovoga puta je ostao bez bodova, a njegovi brojni navijači su ostali uskraćeni za vožnju njihovog favorita.

Sljedeća trka se vozi na Lovćenu 7. i 8. jula 2018.

Foto: Montenegro Racing/facebook

Autor: Redakcija