Brdska trka Lovćen 2018: Špadijer pobijedio u dramatičnoj trci

08.07.2018 u 14:11

Čuvena staza pokazala svoje pravo lice

Završeno je 35. izdanje brdske trke na Lovćenu. Staza koja važi za najopasniju i najtežu u Crnoj Gori, ali i regionu još jednom je pokazala zašto je krase upravo ovi epiteti. Čak ni treninzi nisu počeli, a već smo imali prvi problem na stazi kada je mladić u civilnom automobilu izgubio kontrolu. Automobil je završio u jarku, u potpunosti uništen, a vozač je prošao sa lomovima nogu i kukova.

Tu nije bio kraj. Trening je krenuo, a najgore su prošli Edin Senadović i Nikola Bijelović. Bijelović je svojim Yugom udario u stijenu, ali je na svu sreću prošao samo sa lakšom povredom ramena. Ni vrijeme nije išlo na urku organizatorima u subotu. Udar groma je onesposobio opremu mjerne ekipe. Zbog velike količine vode na stazi, Luka Špadijer je izgubio kontrolu nad svojim bolidom i tom prilikom oštetio zadnji kraj.

Za razliku od jučerašnjeg dana, vrijeme je poslužilo organizatore i vozače pa se očekivao nešto opušteniji dan bez problema. Tako se činilo sve do izlaska na stazu vozila sa startnim brojem 1. Goran Vučković je vozio bez kalkulacija, na limitu. Koliko je to opasna odluka, osvjedočili su se svi prisutni na Lovćenu. Vučković je izgubio kontrolu nad svojom Hondom, udario u stijenu, a od siline udara se prevrnuo i sletio nazad na točkove. Na opšte olakšanje, Goran je samostalno izašao iz uništenog automobila.

Pobjedu u generalnom plasmanu, odnio je Luka Špadijer koji je imao znatno bolji dan nego juče. Za razliku od Glave Zete, Nemanja Kašćelan se okitio „srebrom“ i pobijedio Vasilija Jakšića koji je ponovo bio na visini zadatka i upisao još jednu pobjedu u klasi. Četvrto mjesto je pripalo Nikoli Asanoviću, svega desetinku ispred Marka Tujkovića. Božidar Jablan je bio šesti najbrži u generali, ali najbrži u svojoj klasi. Marko Danilović i Nikola Samardžić nastavljaju da se bore svim silama za titulu u klasi, ali je i ovog puta brži bio Danilović. Sedmo i osmo mjesto za pomenuti dvojac, a Stevan Banović je završio na trećem mjestu u klasi i devetom u generali. Jovan Radović je bio fenomenalan i upisao deseto mjesto generalnog plasmana.

Organizator je ipak uspješno uspio da održi trku i odgovori svim izazovima i problemima sa kojima su se sreli. Sve pohvale i čestitke idu na račun Petra Mihaljevića koji je herojski iznio organizacijski dio trke i zadržao trke na Lovćenu.

Kompletne rezultate možete pogledati ovdje.

Autor: Redakcija