Buzetski dani 2018: Faggioli neprikosnoven u Buzetu, Harun Hadžić najbolji iz BiH

17.09.2018 u 21:29

37. Buzetskim danima spuštena je zavjesa na još jednu sezonu evropskog šampionata na brdskim stazama

Jedinstvena atmosfera kakva se može vidjeti samo na nogometnim utakmicama je zaštitni znak ove popularne trke. Brdska trka u Buzetu je još jednom okupila veliki broj vozača iz cijele Evrope. Kao i uvijek, glavnu riječ su vodili takmičari iz inostranstva.

Najbrže vrijeme generalnog plasmana i kategorije 2, odvezao je Simone Faggioli. Talijanski vozač je ove godine ostao bez titule prvaka Evrope, ali je zato učestvovao na najslavnijoj brdskoj trci na svijetu - Pikes Peaku. Drugo mjesto je pripalo Milošu Benešu, dok je trećeplasirani bio Stefano di Fulvio. Ova trojka je zauzela i Top 3 pozicije u kategoriji 2.

Prava borba je viđena u kategoriji 1 gdje se nakon prve vožnje činilo da će Bubnič ostvariti senzacionalnu pobjedu, ali se Karl Schagerl nije složio s tim i u drugoj vožnji "izdominirao" buzetskom stazom i tako odnio novu pobjedu u kategoriji. Drugo mjesto je pripalo Milanu Bubniču. Treće mjesto je osvojio domaći takmičar, Domagoj Pereković.

Bosna i Hercegovina je ponovo imala tri predstavnika u Buzetu. To je već standardna trojka, Bakir i Harun Hadžić iz Sarajeva i Fahrudin Dolić iz Cazina. Najbrže vrijeme je ostvario Harun Hadžić koji se i dalje bori sa tehničkim problemima na autu. Drugi najbrži bh. predstavnik je bio Fahrudin Dolić, u istoj klasi kao i Harun. Stariji od dvojice Hadžića se povukao s takmičenja nakon prve vožnje.

Pred našim takmičarima je još jedna trka, predstojećeg vikenda u Banja Luci.

Foto: Ivan Dujić (Galerija)

Autor: Redakcija