Formula 1 ima problema

18.03.2014 u 13:58

Bernie Ecclestone je poručio, da će nastojati vratiti prepoznatljovi zvuk Formule 1, jer ovim današnjim nije niko zafovoljan

Izvršni šef F1 izjavio je svoju "zgroženost" zvukom bolida F1 i njenom erom V6 motora. Ecclestone je bio kritičan prema novim motorima u bolidu Formule 1, iako podsjećamo da je on od početka se protivio prelaska sa V8 motora na današnji V6, koji po zvuku podsjeća na bolide kartinga.

Nezadovoljstvo se javilo odmah nakon VN Australije koja je nedavno vožena a to može i potvrditi izjava predsjednika VN Australije: " Mi nismo platitli za ovo što smo platili. To će se morat promijeniti ", rekao je predsjednik VN Australije Ron Walker za Melbournea Age novine.Walker je također dodao da je razgovarao sa svojim prijateljem Ecclestonom, a Ecclestone je priznao da je razgovarao pitem telefona sa predsjednikom FIA-e Jean Todt-om.

" Ono što sam rekao je da moramo vidjeti da li postoji neki način da vratimo prepoznatljivi zvuk bolidima" rekao je za Telegraph 83-godišnji Britanac. Eccleston je dodao da u narednim trkama pokušat će naći riješenje ali i da ne smiju čekati kraj sezone tad bi moglo biti prekasno.

Autor: Miro Gerh