Hyundai i30 N dobio posebnu ediciju u čast Thierrya Neuvillea

11.11.2017 u 11:15

Uspješni belgijski vozač pridružuje se legendama poput Loeba i Makkinena koji su također imali limitirane serije cestovnih automobila nazvane po njima

Thierry Neuville je veoma bitna uloga u Hyundaijevom WRC timu. Od Hyundaijevog povratka u WRC pa do danas, izgradio je status vozača broj jedan u ekipi. Zahvaljujući njemu, Hyundai je slavio svoju prvu pobjedu već u prvoj godini svog povratka, a Neuville je već dva puta završavao drugi u poretku vozača za volanom i20 WRC. Ove godine bili su najbliži tituli, ali je niz pehova udaljio Belgijanca od ostvarenja sna. Bez obzira na to, ovlašteni belgijski distributer Hyundaija je pokrenuo incijativu da se napravi posebna serija već postojećeg Hyundaijevog sportaša i30 N u čast Neuvillea.Rezultat je vidljiv. Limitirana serija Hyundaija i30 N biće dostupna u samo 35 primjeraka. Taj broj je već manji za jedan pošto su ključevi Hyundaija i30 N Thierry Neuville edicije uručena čovjeku po kome ovaj automobil i nosi ime.

Model je baziran na standardnom i30 N. Pokreće ga 2.0 turbo motor uparen sa šestostepenim manuelnim mjenjačem. Za razliku od standardnog modela, motor razvija snagu od 275 KS zahvaljujući paketu pojačanih performansi i dostiže maksimalnu brzinu od 250 km/h. Osim snage, ključne razlike su kozmetičke prirode. Automobil dolazi sa narandžastom (crnom ili bijelom, zavisno od boje automobila) trakom na haubi, a inicijali TN su postavljeni na podne prostirke kao i na vrata prtljažnika. Takođe, Hyundai će kupcima ponuditi i specijalno dizajniranu i numerisanu kutiju u kojoj će moći odlagati ključ automobila. Sjajna prilika za sve kupce Hyundai i30 N Thierry Neuville modela je test na belgijskoj stazi Zolder. Svi kupci od Hyundaija će dobiti pozivnice za događaj na kojem će moći u kontrolisanim uslovima i na potpuno siguran način isprobati performanse svog novog automobila.

Za ovaj sjajan model, potrebno je izdvojiti 34 000 € (približno 70 000 KM) što ga čini jednim od najpovoljnijih sportskih automobila u klasi. Iz Hyundaija su posebno naglasili da se niti jedan dodatak ne naplaćuje i da je sve uključeno u standardnu opremu.

Autor: Redakcija