Karting trka Modriča 2016

06.06.2016 u 10:56

Sportski auto-moto savez Republike Srpske je prošlog vikenda organizovao karting trku u Modriči u okviru otvorenog Prvenstva RS-a. Trka se boduje za KUP Bosne i Hercegovine.

Na treningu se pojavilo 35 takmičara, koji su bili podjeljeni u 6 klasa. Vozilo se na odlično pripremljenoj stazi dugoj 520 metara.

U klasi I najbolji rezultat ostavrio je Srđan Tanasić, a slijede ga Malik Brčaninović, te Muhidin Hadžić. Melina Tučić je pobjednica klase I K u kojoj je nastupilo 6 takmičara. Drugo mjesto zauzeo je Dino Mujanović, dok je trećeplasirani je Muhamed Bureković.

Klasa II i III imali su samo jednog takmičara tako da u klasi II prvo mjesto pripalo je Srđanu Tanasiću, a Almiru Hodžiću u klasi III.

Najbrojnija klasa na trci u Modriči je klasa IV, gdje je startovalo 10 takmičara. Najuspješniji od njih bio je Savan Tanasić iz Banja Luke, a slijede ga Nemanja Vidaković i Milan Kremenović.

U najjačoj klasi, klasa V FREE, na startu se pojavilo 9 takmičara, a pobjednik je Dario Gabrilo, koji je ujedino vozio i najbrži krug (00:24,367), drugoplasirani je pobjednik klase VI Savan Tanasić, te je teće mjesto pripalo Nemanji Vidakoviću iz Modriče.

Važno spomena je i učešće najmlađeg takmičara, odnosno takmičarke, Erne Soljankić koja je rođena 11.07.2008. godine. Što se tiče poretka klubova prvo mjesto zauzeo je AMKK „BORAC“ iz Banja Luke sa osvojih 55 bodova, a prate ga AMK TUZAMK Tuzla 47 bodova i FAM-SPORT Modriča sa 37 osvojenih bodova.

Dokumenti vezani za članak:
Rezultati Modriča 2016

Autor: Redakcija