Miro Gerh počinje sezonu u Sloveniji

26.06.2018 u 18:23

Nakon što je preskočio Opatiju, aktuelni šampion BiH u reliju sezonu započinje na 5. Rally Železniki

Proteklih godinu dana bili su turbulentni za bh. reli vozača Mira Gerha. Kako smo već navikli, finansije su presudni faktor u svemu pa tako i u autosportu. Početkom prošle godine upustio se u hrabar poduhvat, a to je prelazak u automobil R2 specifikacije. Nakon upoznavanja u Opatiji sa Peugeotom 208 R2, stvari više nisu izgledale tako dobro za Gerha. Nedostatak novca primorao ga je da preskoči sve ostale relije, a do kraja godine se pojavio samo na jahorinskom reliju i to za volanom Yuga 55 grupe N.

Ove godine, stvari izgledaju znatno bolje. Iako je početak sezone u Opatiji preskočio zbog tehničkih problema, odbranu titule započinje na drugom reliju koji se boduje za šampionat BiH. Od 29.6. do 30.6.2018. vozi se 5. Rally Železniki. Gerh u Sloveniju ide kao jedini predstavnik BiH. O njegovim očekivanjima od ovog relija, same sezone, novom automobilu i suvozaču, pročitajte u nastavku:

„Stvari su bile veoma neizvijesne početkom godine. Želje su jedno, mogućnosti drugo. Iako sam želio da tokom cijele sezone vozim automobil R2 specifikacije, to nažalost nije moguće te bih prema svemu sudeći trebao voziti dva relija u R2 autu. Nakon nastupa u Opatiji za volanom 208 R2, povratak na mnogo slabiji automobil, Yugo Mali N, činio mi se kao veliki korak unazad i razočaranje. Ipak, tako je kako je i u Sloveniju idem bez prevelikih ambicija jer sam svakako jedini takmičar iz BiH. Za ovu sezonu, mnogo je novosti za mene. U Sloveniji ću po prvi put sa svoje desne strane imati Tamaru Radosavljević te će nam ovo biti dobra priprema za onaj najveći iskorak. To podrazumijeva prelazak u novi automobil, a to je Opel Adam R2. Automobil bi trebao biti veoma sličan 208-ici, ali ipak na Srbija reli idemo bez prevelikih očekivanja već prvenstveno da upoznamo taj auto i što bolje se pripremimo za 12. Rally Jahorina.“

Autor: Redakcija