Mjesec dana do 9. Rally Show Santa Domenica

22.10.2018 u 13:58

Tačno mjesec dana dijeli nas od 9. Rally Showa Santa Domenica – jedinog makadamskog rallyja u regiji i sasvim sigurno najposjećenijeg auto-moto takmičenja na ovim prostorima. Kao i svake godine, ni ove neće ostaviti bez iznenađenja.

Prijave su otvorene, kako za natjecatelje tako i za medije, a dostupne su na službenoj web stranici www.rallysantadomenica.com u elektronskom obliku.

Tradicionalno, 9. Rally Show Santa Domenica počinje u petak, 23. novembra RSSD Partyjem, na koji je ponovno ulaz besplatan i otvoren za sve – takmičare i prateće timove, gledatelje, novinare. U subotu nakon tehničkog pregleda i verifikacije za takmičare u 14:00 na jezeru Orešje počinje službeni trening vozača, u 18:00 na Trgu Ante Starčevića u Svetoj Nedelji slijedi odabir startnih pozicija te od 18:30 obilježavamo službeni početak relija ceremonijalnim startom. U nedjelju od 8:30 sati na startu u Savršćaku očekuju vas ponajbolji vozači iz cijele Europe, tačnije njih 90.

Vjerujemo da ste do sad već uočili neke novitete, pa da sumiramo: službeni trening RSSD-a kao uvertira u takmičenje postao je tradicija, broj posada ograničen je na 90 i mjesta se brzo popunjavaju, a najbržeg nakon 4 brzinska ispita ćemo proglasiti pobjednikom. Unatoč nekim novostima adrenalin, oktan, makadam i blato ostaju nepromijenjeni! Vidimo se za mjesec dana!

Detaljniji program pronađite na linku.

Autor: Redakcija