Održan autoslalom Kozara 2018.

30.06.2018 u 22:15

Druga trka u kalendaru

Nakon sjajnog slaloma u Jajcu, takmičari su snage odmjerili na Kozari. Njih 36 se nadmetalo za pobjedu, kako u klasi, tako i generalnom plasmanu. Pobjednik u generalnom plasmanu je bio Zlatan Dželilović, a slijedili su ga Davor Sikima i Muamer Julardžija.

U klasi 1, prvo mjesto je osvojio Alija Karabašić. Drugi je bio Sarajlija, Nedeljko Škrba za volanom Zastave Yugo. Treće mjesto je pripalo Merimu Julardžiji u Citroen Saxu.

Klasa 2 je brojala svega tri takmičara, a najbolji od njih je bio Boris Novak u Seat Ibizi, pobijedivši Adisa Julardžiju i Iliju Marušića.

U najjačoj klasi što se serijskih automobila tiče, klasi 3, pobjedu je odnio Aleksandar Tadić u Mini Cooperu ispred Đorđa Sekulovića u Renault Cliu. Treći je bio Zlatko Buliga u Alfi Romeo.

Plasman u klasi 4 je glasio ovako. Zlatan Dželilović je odnio pobjedu ispred Muradifa Dželilovića, a Salko Duranović je bio treći u Zastavi 750.

Klasa 5 je donijela manje više očekivan rasplet. Davor Sikima je odnio pobjedu ispred Muamera Julardžije u Suzuki Swiftu, a treći je bio Srđan Kasapović za volanom Honde Civic.

Klasa 6 je bila u znaku Maksima Milinića. On je za volanom Citroena C2 nadmašio Milutina Kužeta u Alfi Romeo 156, dok je treće mjesto osvojio Darijo Marić u Mercedesu.

Najsiromašnija klasa po broju takmičara je bila klasa 7. Tu je Radivoje Orbović odnio veliku pobjedu ispred Ivice Malića, dugogodišnjeg šampiona u ovoj disciplini.

U najjačoj klasi je nastupilo 6 takmičara, a najbolji je bio Dejan Vuković u Zastavi Yugo. Drugoplasirani je bio Mitar Nedić, vozač Auto 4x4 Cluba, a Dejan Buliga je bio „bronzani“.

Dokumenti vezani za članak:
Kompletni rezultati autoslaloma Kozara 2018.

Autor: Redakcija