Posada „Auto 4x4 Club-a“ Miro Gerh / Dražen Komarica u novoj sezoni nastupa sa automobilom Peugeot 208 R2

20.03.2017 u 14:22

Posada Auto 4x4 Club-a u 2017. godini, zbog otkazivanja prvog relija u Šampionatu BiH, svoj debi sa novim automobilom imaće na ''26. Rally Opatija'', koji će biti održan 5./6.5. ove godine

Ovo će biti prvi put da posada iz Bosne i Hercegovine nastupa u Šampionatu BiH sa R2 automobilom, te će ostatak sezone voziti sa ovim veoma brzim i atraktivnim četverotočkašem. I ove sezone, pored Gerha, kao i do sad, nalazi se Dražen Komarica. Prošla sezona za Gerha u malom N-u je završena bez problema, tako da je na kraju sve to krunisano prvim mestom u klasi N1, te trećim mestom u Generalnom poredku Šampionata Bosne i Hercegovine. Za ovu sezonu saznajemo da su planovi ove posade veoma ambiciozni, pripreme su završene i spremni očekuju otvaranje sezone. Planiran je odlazak na sve relije koji se boduju za Šampionat Bosne i Hercegovine, stoga smo ih kontaktirali i saznali konkretnije o čemu je reč.

Naš razgovor sa Mirom započet je osvrtom na prošlu sezonu: ''Prošla sezona za mene je završena bez većih problema, osim sitnica koje su nas zadesile na samom startu Jahorinskog relija ali izdržali smo do kraja, te smo nastupili na svim relijima u Šampionatu i završili iste. Samim tim smo zadovoljni i ispunili smo naš plan."

Na pitanje kakvi su planovi za ovu sezonu, dobili smo odgovor: "U ovu sezonu ulazimo jako ozbiljno i veoma pripremljeni jer vozimo novi automobil sa kojim tek trebamo da napravimo prve kilometre i da ga bolje upoznamo. Prije svega mi je čast da ja i moj suvozač budemo prva posada koja predstavlja R2 automobil u Bosni i Hercegovini za sezonu 2017. te ćemo isti voziti ove godine. Ono što je bitno napomenuti da iza nas stoje OPV Šport iz Slovenije i ''Peugeot – BLOK'' iz Sarajeva, koji nam pružaju podršku. Nažalost, zbog otkazivanja Relija Neum, naš prvi zvanični nastup će biti na 26. Reliju Opatija. Po završetku Opatijskog relija uzimamo kratak predah i nastavljamo pripreme za ostatak sezone, prije svega odlazak na ''43. INA Delta Rally – Zagreb'', te ''11. Rally Jahorina'' i ''11. Rally Idrija.''

U nastavku razgovora saznali smo i plan za prvi reli u sezoni: "Reli Opatija važi za jedan od težih relija na ovim prostorima, samim tim situaciju pogošava i prvi nastup sa ovim automobilom. Međutim, ovo je jedinstvena prilika da „osjetimo“ auto i njegovo ponašanje na cesti. Na Opatiji se nadamo dobrom rezultatu, ali prije svega bitno je da steknemo iskustvo za volanom novog automobila."

Za kraj razgovora smo upitali Mira kakav je osjećaj napustiti mali N? "Iskreno govoreći veoma mi je drago što sam promijenio automobil i što je ta promjena dovela do jednog od najboljih automobila za reli. S druge strane, svjesni smo činjenice povećanja troškova u odnosu na prethodne sezone, ali nakon provedene tri godine u malom N, vrijeme je bilo za promjenu", istakao je Miro u razgovoru.

Autor: Redakcija