Rally Jahorina 2018: Objavljena lista prijavljenih takmičara

09.10.2018 u 22:36

Sedamnaest posada prijavilo svoj nastup u Sarajevu

Takmičenje koje spušta zavjesu na automobilističku sezonu u BiH, ali i Srbiji je 12. Rally Jahorina. Nakon duge i iscrpljujuće sezone, brojne posade su odustale od nastupa na ovom takmičenju koje već tradicionalno služi kao finalno.

Kao i do sada, organizator takmičenja je Auto 4x4 Club iz Sarajeva koji prkosi teškim vremenima za reli u BiH.

Ove godine BiH će imati dva predstavnika na reliju. Prvi na listi je Engin Beširević sa suvozačem Tarikom Gačom. Njima će ovo biti treći reli u karijeri, a drugi nastup na Jahorini. Prvi nastup, 2016. godine, okončan je nesretnim odustajanjem zbog pucanja gume na posljednjem brzincu. Kao i 2016. godine, voziće Citroën Saxo Gr.N.

Druga posada je mješovita, vozač Miro Gerh koji na Jahorini brani titulu prvaka BiH u reliju, a za to mu je potrebno samo da završi reli. Nakon nastupa na Reliju Železniki, Gerhu će i na Jahorini društvo praviti Tamara Radosavljević.

Iz Slovenije su svoj nastup najavili Tomislav Skledar i Barbara Tolar u Renault Cliu Gr.A. Njima je ovo prvi nastup u Sarajevu. Kao i slovenačkoj posadi Skledar/Tolar, svoj prvi nastup će upisati i hrvatska posada Močibob/Bogović za volanom Seat Ibize.

Najbrojnije će biti posade iz Srbije. Čak 13 posada iz susjedne Srbije dolazi na Jahorinu koja se boduje i za njihov nacionalni šampionat. Predvođeni su posadom Milutinović/Lukić u Renault Cliu RS, a jaku svitu iz Srbije upotpunjuje posada Rabasović/Janjić sa daleko najatraktivnijim automobilom na spisku Citroenom C2 R2. Svoj dolazak u Sarajevo je najavio i akutelni šampion Srbije u klasi 2, ali i vodeći u generalnom plasmanu šampionata Luka Kotorčević sa novim suvozačem Marjanom Nikolićem.

12. Rally Jahorina starta u subotu 13.10.2018. ispred BBI Centra u Sarajevu.

LISTA PRIJAVA

Autor: Redakcija